Робоча нарада з сільськими головами

Дата: 08.11.2017 12:53
Кількість переглядів: 753

    7 листопада в адміністративній будівлі управління агропромислового розвитку райдержадміністрації відбулась робоча нарада голови райдержадміністрації Данченка Є.М. з сільськими (селищним) головами. На нараді розглядались питання надання земельних ділянок учасникам АТО; використання коштів районного та місцевих бюджетів району на соціально-економічний розвиток протягом звітного періоду 2017 року; стан водопостачання, вуличного освітлення та утримання доріг населених пунктів району в зимовий період та передавання документів юридичних осіб (сільських рад), що реорганізуються відповідно до Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад».

Фото без опису   

Євгеній Михайлович зазначив, що відповідно до п. 14 статті 12 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту»  учасникам бойових дій надається першочергове відведення земельних ділянок для індивідуального житлового будівництва, садівництва і городництва. Однак в процесі реалізації даного права виникає безліч проблем. Саме тому на сьогоднішній нараді присутні представники Держгеокадастру в Уманському районі, помічник народного депутата України – Плетньова Ірина Григорівна, а також помічник-консультант з земельних питань народного депутата України – Клімов Євгеній Петрович. В результаті конструктивного діалогу були розглянуті можливості вирішення проблемних питань, щодо надання земельних ділянок учасникам АТО, як в цілому по району, так і по кожному конкретному випадку. Також працівник Держгеокадастру в Уманському районі – Грабчак Світлана Миколаївна наголосила про можливість резервування земельних ділянок сільськими (селищною) радою для учасників АТО. Що стосується використання коштів районного та місцевих бюджетів району на соціально-економічний розвиток протягом звітного періоду 2017 року інформацію надала Солом’яна Тетяна Олександрівна – начальник відділу економічного розвитку і торгівлі райдержадміністрації.  Тетяна Олександрівна відмітила, що протягом звітного періоду спрямовано значні асигнування на виконання заходів Програми соціально-економічного розвитку району, а саме на покращення матеріально-технічної бази бюджетних установ, проведення робіт по благоустрою населених пунктів району. Так на ремонт доріг комунальної власності передбачені кошти у сумі 30874,6 тис.грн. використано 23647,3 тис.грн., з них спрямовано  на поточні ремонти 11325,2 тис.грн., капітальні ремонти 12322,1 тис.грн.  Ремонтні роботи проведено у 39 населених пунктах. Стосовно використання коштів бюджету розвитку, то по закладах освіти використано кошти в сумі 3911,8 тис.грн, по охороні здоров’я – 1272,2 тис.грн., по закладах культури  – 2790,0 тис. грн., по житлово-комунальному господарству – 3305,6 тис.грн.  В цілому на виконання заходів Програми економічного і соціального розвитку на 2017  рік в поточному році на розвиток інфраструктури сіл району спрямовано 66997,7 тис.грн., з них кошти державного бюджету  - 21130,8 тис.грн. обласного бюджету - 1144 тис.грн., районного,  місцевих бюджетів - 36227 тис.грн., кошти соціально-партнерських угод - 8495,9 тис.грн.

    По питанню водопостачання, вуличного освітлення та утримання доріг населених пунктів району в зимовий проінформувала Кодолова Алла Євгеніївна – начальник відділу містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства райдержадміністрації. На території району з 53 населених пунктів мають централізовану систему водопостачання лише 33. Протяжність водопровідних мереж району складає 327,4 км. Станом на 07.11.2017 рік потреба у будівництві, реконструкції та капітальному ремонті мереж складає 164,6 км, що становить 50 %. Така складна ситуація складала насамперед у зв’язку з тим, що у 17 населених пунктах водопровідні мережі та споруди знаходяться на балансі сільськогосподарських підприємств. Додатково Алла Євгеніївна наголосила про необхідність проведення відомчого лабораторного контролю питної води, а також про необхідність впровадження системи роздільного збирання сміття на території усіх населених пунктів району.

Проблема технічного обслуговування системи вуличного освітлення населених пунктів району може бути вирішена шляхом укладання сільськими (селищною) радами договорів з приватними підприємствами на надання послуг з ремонту і технічного обслуговування вуличного освітлення, адже в сільських бюджетах є на це фінансовий ресурс.

   З метою належного утримання доріг комунальної власності у зимовий період органами місцевого самоврядування заготовлено 142,2 т. посипкового матеріалу. Що стосується укладання договорів на проведення робіт з розчистки доріг у зимовий період, то сільські ради співпрацюють з даного питання з керівниками сільськогосподарських підприємств.  

Фото без опису

    Не менш важливим питанням порядку денного – передавання документів юридичних осіб (сільських рад), що реорганізуються відповідно до Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад». По даному питанню поінформував Кисіль Олександр Васильович – начальник юридичного відділу апарату райдержадміністрації, який надав роз’яснення в частині подальшого правового статусу сільських рад, які увійшли до Паланської об’єднаної територіально громади. Стосовно процедури передання архівних документів сільських рад, які увійшли до Паланської об’єднаної територіально громади роз’яснення надала Тицькун Тетяна Миколаївна – завідувач архівного сектору райдержадміністрації, яка наголосила про необхідність створення відповідної комісії та обов’язкове включення до її складу завідувача архівного сектору райдержадміністрації.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь