У навчальних закладах району відзначено Всесвітній день туризму

Дата: 03.10.2017 13:57
Кількість переглядів: 2506

Фото без опису27 вересня 2017 року в усіх загальноосвітніх навчальних закладах Уманського району відзначали Всесвітній день туризму, який був започаткований у 1979-му році Генеральною асамблеєю Всесвітньої туристської організації при Організації Об’єднаних Націй.

В Україні Всесвітній день туризму відзначається з 1998 року, згідно з Указом Президента №1047/98. Це свято всіх, хто хоч раз відчув себе в ролі мандрівника.

У цей день педагоги загальноосвітніх навчальних закладів району формували в дітей знання про туризм та краєзнавство, про виживання в природних умовах, формували екологічну свідомість і вміння приймати власне рішення, виховували сміливість, рішучість та бажання досягнути своєї мети.

З нагоди Всесвітнього дня туризму у Родниківській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів імені Т. Г. Шевченка проведено низку заходів, метою яких є демонстрація активного туризму та дозвілля, що приносять багато радості, емоцій і наснаги. З учнями організовано спортивні ігри та змагання «Лицарі, вперед!», які дадуть можливість майбутнім туристам оволодіти комплексом навичок (витривалість, сила, спритність), що забезпечать їм комфортне і безпечне перебування в поході.

Найважливіше для туриста в поході – намет. Саме тому вчитель фізичної культури Бондаренко О.С. навчав учнів швидко і правильно встановлювати намет.

В рамках заходів до дня туризму у Посухівському НВК І-ІІ ступенів проведено конкурси: «Секрет рюкзака», «Прогноз погоди», «Багаття за всіма правилами», «Розклади багаття» та вікторину «Юний турист».

28 вересня в Оксанинській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів проведено туристичні змагання, присвячені Всесвітньому дню туризму, за ініціативи керівника туристичного гуртка «Екстремали» Линюка М.А. та педагога-організатора Шнир О.М. Змагання проходили серед учнів 5-11 класів. Школярі мали можливість показати свою спортивну спритність, вправність та спортивну підготовку, проходячи смугу перешкод в особистій першості, яка складалася з семи етапів.

Переможцями туристичних змагань стали: Кошук Д. (5 кл.), Грицищук А. (6 кл.), Поліщук А. (10 кл.) та Чмиренко А. (6 кл.). Усіх переможців та призерів змагань, присвячених Всесвітньому дню туризму, нагороджено грамотами.


За інформацією відділу освіти, молоді та
спорту райдержадміністрації



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь