Вітання голови райдержадміністрації з Новим роком та Різдвом Христовим

Дата: 31.12.2018 14:11
Кількість переглядів: 347

Дорогі жителі Уманщини!Фото без опису Ось і завершується 2018 рік, ми знову перегортаємо ще одну сторінку нашого життя, нашої історії.

Для кожного з нас рік, що минає, був непростим та водночас багатим на пам’ятні події. Він був сповнений напруженої праці, звершень, пошуку правильних рішень. І результатом цього стала немала кількість досягнень, зроблених спільними зусиллями райдержадміністрації із районною та сільськими радами, депутатами різних рівнів, підприємцями та громадськістю.

Здоров'я жителів району було і залишається в пріоритеті нашої роботи. Завдяки вчасній інформатизації медичних закладів, осучасненню обладнання та ефективній роботі самих медиків Уманський районний центр первинної медично-санітарної допомоги успішно ввійшов у державну реформу. Більшість населення Уманщини вже обрали свого сімейного лікаря, підписавши декларації.

З особливою гордістю зазначаю, що у 2018 році Уманська центральна районна лікарня стала на рівень ближчою до того, щоб отримати статус центру майбутнього госпітального округу. Спільними зусиллями нам вдалося реалізувати головний проект року – придбання ангіографа вартістю понад 23 млн грн. Завдання на наступний рік – ремонт приміщень лікарні для облаштування ангіографічного відділення.  

В центральній районній лікарні відкрито скринінговий центр «Здоров’я жінки», оновлено офтальмологічний кабінет, кабінет колоноскопії, відремонтовано фельдшерсько-акушерські пункти Краснопілка та Косенівка.

Питання, яким ми зараз гостро переймаємось – збереження медичного персоналу в районі. З цією метою вручено квартиру для сімейного лікаря та придбано квартиру для лікаря-хірурга центральної районної лікарні.

В нинішньому році за рахунок коштів державного бюджету вдалося придбати будинок трьом посиротілим дітям, розпочато проект з будівництва малого групового будинку для дітей-сиріт у селі Собківка.

Окрім цього, нові оселі отримали два учасника антитерористичної операції – у селах Антонівка і Танське, багатьом бійцям надано допомогу на поліпшення житлових умов.

Велика увага у 2018 році приділялася ремонту доріг. На дорогах місцевого значення проведено поточний середній ремонт на суму близько 20 млн грн, зокрема це Ладижинка – Городниця, Ропотуха – Фурманка, Бабанка, Томашівка – Рижавка.

З 1 вересня в нашій країні стартувала реформа «Нової української школи», впровадження якої закладає основу надання нової якісної освіти. Усі кабінети перших класів забезпечено сучасними меблями, ноутбуками, поновлено дидактичні матеріали, закуплено телевізори та принтери, мультимедійні комплекси. Придбано шкільний автобус. Три школи отримали статус опорних закладів освіти. Встановлено 12 дитячих майданчиків у 8 населених пунктах.

Позначилося минулоріччя значними спортивними досягненнями. В Паланській ОТГ відкрито два сучасних стадіони – в Кочубіївці та Берестівці. Футбольні клуби «УТК» і «УТК-2» стали переможцями в чемпіонаті та першості Черкащини 2018.

Введено в експлуатацію першу чергу водогону в селі Гродзево, побудовано водогін у селі Краснопілка, будуються водогони у Фурманці, Полянецькому, Паланці.

А хлібороби Уманщини зібрали гарний урожай – понад 360 тисяч тонн зернових. 

І це лише частина величезної роботи для розбудови Уманщини – успішної, яскравої та щасливої.

2018 рік увійде в історію Уманського району як період змін, пошуку компромісів та реформ, зокрема й у сфері місцевого самоврядування. Адже до Паланської об’єднаної територіальної громади, яка підтвердила ефективність своєї діяльності, буквально днями додалося ще дві ОТГ – Дмитрушківська та Ладижинська.

Я дякую представникам політичних сил, громадським діячам за консолідацію, конструктивний діалог та взаємодію, адже в Уманському районі суспільно-політична ситуація була стабільною і це дозволило максимально ефективно працювати всім гілкам влади.

Для нас, українців, минулоліття позначилося знаковими змінами на державному рівні. Це посилення захисту України, формування єдиного міжнародного фронту протистояння Росії, запровадження безвізу з країнами ЄС, відновлення та розвиток економіки та ряд дієвих реформ в різних галузях, створення Єдиної помісної церкви в Україні.

Спільними зусиллями, посильними, але впевненими кроками ми будуємо європейську державу, якою пишатиметься кожен українець.

Нехай же новий рік стане для всіх нас роком добрих змін, а для України – роком зміцнення державності, соціально-економічного зростання та духовного оновлення!

Шановні жителі Уманщини! Щедрою на здобутки хай буде ваша життєва дорога, а в родині завжди панують злагода, любов і достаток. Здоров’я, натхнення та Божого благословення вам і вашим рідним! Нехай чарівні зимові свята подарують радісний настрій, приємні зустрічі та здійснення найзаповітніших мрій.

З Новим роком та світлим Різдвом Христовим!

 

З вірою у серці –

голова Уманської райдержадміністрації Євгеній Данченко


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь