Асоціація ОТГ звернулася до ЦВК з проханням невідкладно розглянути питання про призначення виборів в ОТГ

Дата: 11.10.2018 14:27
Кількість переглядів: 693

Фото без описуАсоціація органів місцевого самоврядування «Асоціація об’єднаних територіальних громад», зважаючи на штучну зупинку призначення перших і додаткових місцевих виборів в ОТГ попереднім складом ЦВК, звернулася 

із відкритим листом до новосформованої Центральної виборчої комісії з наполегливим проханням невідкладно розглянути питання про призначення місцевих виборів в об’єднаних територіальних громадах.

У листі йдеться, що 133 об’єднаних територіальних громад готові до перших виборів місцевих голів та депутатів. До складу зазначених ОТГ увійшли 569 громад – сільських, селищних, міських рад. На вибори чекають також 60 громад, що приєдналися до 41 вже створених ОТГ. Більше ніж півтора мільйона людей, що мешкають у цих громадах, очікують на зміни свого життя.

Призначення виборів Центральною виборчою комісією – завершальний етап формування спроможних громад. Вибори у вказаних ОТГ повинні відбутися до кінця року, щоб вони потрапили до розрахунків держбюджету на 2019 рік і з 1 січня перейшли на прямі міжбюджетні відносини з державою.

Відповідно до статті 15 Закону України “Про місцеві вибори”, перші місцеві вибори призначаються не пізніше ніж за 70 днів до дня їх проведення. Таким чином, щоб вибори відбулися у передостанню неділю року їх необхідно призначити не пізніше 12 жовтня.

Об’єднані територіальні громади, консолідовані в прагненні продовження процесів децентралізації, успішного реформування місцевого самоврядування і територіальної організації влади, закликають Центральну виборчу комісію до термінового призначення виборів в об’єднаних територіальних громадах.

За інформацією сайту Децентралізація

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь