УВАГА! Оголошено конкурс з визначення програм, розроблених громадськими організаціями району

Дата: 26.02.2019 14:29
Кількість переглядів: 860

Фото без описуУправління праці та соціального захисту населення Уманської районної державної адміністрації оголошує конкурс з визначення проектів та заходів, розроблених громадськими організаціями, для виконання (реалізації) яких у 2019 році надаватиметься фінансова підтримка за рахунок коштів районного бюджету.

Конкурс проводиться в рамках виконання Програми «Турбота» на 2014 – 2020 роки, затвердженої рішенням сесії районної ради від 26 грудня 2013  року          № 28-4/VI зі змінами та доповненнями.

Конкурс проводиться відповідно до Порядку проведення конкурсу з визначення програм (проектів, заходів), розроблених інститутами громадянського суспільства, для виконання (реалізації) яких надається фінансова підтримка, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 12 жовтня 2011 року № 1049, Порядку використання коштів районного бюджету для надання фінансової підтримки громадським організаціям ветеранів та осіб з інвалідністю, на реалізацію проектів та заходів, затвердженого розпорядженням райдержадміністрації від 06.12.2018 року № 315 та розпорядження Уманської районної державної адміністрації від 06.12.2018 року № 315 «Про cтворення районної конкурсної Комісії з відбору громадських організацій Уманського району для надання фінансової підтримки з районного бюджету».

Мета конкурсу – розвиток партнерства з громадськими організаціями соціального спрямування та  залучення їх до розв’язання соціальних проблем ветеранів війни і праці та осіб з інвалідністю, учасників антитерористичної операції, родин Героїв Небесної Сотні, постраждалих під час Революції Гідності та бійців – добровольців, громадян, постраждалих від наслідків аварії на ЧАЕС відповідно до визначених пріоритетних напрямків, забезпечення прозорості та ефективного використання коштів, які будуть передбачені в районному бюджеті для фінансової підтримки громадських об’єднань.

Програми (проекти, заходи), що подаються для участі у конкурсі, мають бути спрямовані на реалізацію наступних цілей та пріоритетних завдань:

  1. Відзначення святкових, пам’ятних та історичних дат, пов’язаних з вшануванням та увічненням пам’яті ветеранів війни, жертв нацистських переслідувань та політичних репресій, захистом незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України, формуванням соборності та державності, проголошенням незалежності України, а також відвідування військових поховань і військових пам’ятників.
  2. Проведення заходів з пошуку, ексгумації та перепоховання останків загиблих (крім видатків розвитку).
  3. Проведення спортивно-реабілітаційних заходів.
  4. Проведення тренінгів, курсів, навчальних семінарів, засідань за круглим столом та інших інформаційно-просвітницьких заходів відповідно до тематики програми (проекту, заходу).
  5. Проведення заходів військово-патріотичного виховання.
  6. Розроблення та виготовлення періодичних, довідкових, інформаційних, аналітичних та методичних видань з питань соціального захисту, реабілітації, соціалізації, адаптації, працевлаштування ветеранів та діяльності міських громадських об'єднань ветеранів без права їх подальшого використання в комерційних цілях.

Рівень виконання (реалізації) програм (проектів, заходів) має відповідати районному рівню проведення конкурсу.

Проекти заходів для участі у конкурсі можуть подавати громадські організації, які:

  • є юридичними особами, зареєстровані в установленому порядку
  • зареєстровані не пізніше ніж за 6 місяців до оголошення конкурсу
  •  відповідають типам організацій визначеним у Програмі «Турбота» на 2017-2020 роки.

У рамках проведення конкурсу не можуть бути підтримані проекти, які:

  • спрямовані на отримання прибутку;
  • спрямовані на підтримку політичної партії або релігійної організації;
  • не передбачають районного рівня реалізації.

За рахунок коштів районного бюджету може бути профінансовано не більше як 85% вартості проекту. Решта 15 % необхідного обсягу фінансування проекту, мають бути забезпечені громадськими організаціями у вигляді матеріальних чи нематеріальних ресурсів, у тому числі як оплата вартості приміщення, техніки, обладнання, проїзду.

Надання фінансової підтримки здійснюється в межах асигнувань, передбачених в районному бюджеті на 2019 рік.

Граничний обсяг фінансування за рахунок коштів районного бюджету одного проекту становить не більше 20,00 тис. грн.

Для участі в конкурсі необхідно подати такі документи:

  • заяву про участь у конкурсі;
  • копії документів, що підтверджують реєстрацію районного громадського об’єднання, статуту (положення), скріплені його печаткою (у разі наявності);
  • копію документа, виданого територіальним органом ДФС, що підтверджує включення громадського об’єднання до Реєстру неприбуткових установ та організацій;
  • опис програми (проекту, заходу) та кошторис витрат, необхідних для виконання (реалізації) програми (проекту, заходу). Опис програми (проекту, заходу) повинен містити мету і завдання, план виконання із зазначенням строків та відповідальних виконавців на кожному етапі, очікувані результати та конкретні результативні показники виконання (реалізації) програми (проекту, заходу), інформацію про цільову аудиторію, залучені до виконання (реалізації) програми (проекту, заходу) інші громадські об’єднання, способи інформування громадськості про хід виконання (реалізації) програми (проекту, заходу), детальний розрахунок витрат на реалізацію програми (проекту, заходу), адміністративні витрати на організаційне та матеріально-технічне забезпечення громадського об’єднання для виконання (реалізації) програми (проекту, заходу) та джерела фінансування.

Під час складання конкурсної пропозиції та кошторису витрат на реалізацію програми (проекту, заходу) на адміністративні витрати закладається не більше 20 відсотків загального обсягу коштів фінансової підтримки.

Видатки на оплату послуг спеціалістів, які залучаються для підготовки та реалізації проекту або проведення заходу на підставі цивільно-правових договорів не повинні перевищувати 20 відсотків загального обсягу бюджетних коштів фінансової підтримки, які призначаються для реалізації програми (проекту, заходу).

Громадське об’єднання, при розрахунку кошторису витрат на реалізацію програми (проекту, заходу) обов’язково повинно зазначити суму власного внеску, в розмірі не менш як 15 відсотків необхідного обсягу фінансування;

  • листи-підтвердження органів державної влади, органів місцевого самоврядування та їх виконавчих органів, наукових установ, інститутів громадянського суспільства, інших установ та організацій (в разі їх залучення до виконання (реалізації) проекту, заходу;
  • інформацію про діяльність учасника конкурсу, зокрема про досвід виконання (реалізації) програми (проекту, заходу) протягом останніх двох років за рахунок бюджетних коштів та інших джерел фінансування, джерела фінансування громадської організації, її матеріально-технічну базу та кадрове забезпечення.

Конкурсна пропозиція складається українською мовою.

Проекти, що подаються для участі у конкурсі повинні бути розраховані не більше ніж на один бюджетний рік.

Відповідальність за достовірність інформації, що міститься у конкурсній пропозиції, покладається на учасника конкурсу.

Конкурсні пропозиції подаються у друкованій та електронній формі.

Усі документи, що складають друкований варіант конкурсної пропозиції, мають бути подані в папці, прошнуровані та пронумеровані, укомплектовані відповідно до зазначеного вище переліку документів.

Конкурсна пропозиція не повертається учасникові конкурсу.

Громадська організація може подавати на конкурс кілька конкурсних пропозицій.

Конкурсні пропозиції приймаються з 26.02.2019 по 27.03.2019 року включно, щоденно, крім суботи, неділі та святкових днів, за адресою: м. Умань вул. Залізняка 2а, каб. 319.

Консультації та додаткова інформація за телефоном 3 98 75, 3 21 56 .

Строк проведення конкурсу з 28 березня  2019 року.

До участі у конкурсі не допускаються громадські організації у разі, коли:

  • інформація, зазначена в конкурсній пропозиції, не відповідає інформації про громадську організацію, що міститься у відкритих державних реєстрах;
  • громадська організація не є юридичною особою, зареєстрованою в установленому порядку, або було зареєстроване пізніше ніж за шість місяців до оголошення проведення конкурсу;
  • громадська організація відмовився від участі в конкурсі шляхом надсилання офіційного листа;
  • громадська організація перебуває у стадії припинення;
  • конкурсну пропозицію подано після закінчення встановленого строку подання конкурсних пропозицій та/або не в повному обсязі;
  • установлено факт порушення громадською організацією вимог бюджетного законодавства у попередніх двох бюджетних періодах.

Конкурс проводиться шляхом оцінювання поданих пропозицій громадськими організаціями відповідно до Порядку проведення конкурсу.

Начальник управління праці та                                  

соціального захисту населення         Ярошевич О.Я.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь