Створення ангіографічного відділення в Уманській ЦРЛ – під особистим контролем Євгенія Данченка

Дата: 08.06.2018 14:57
Кількість переглядів: 1227

Сьогодні голова Уманської районної державної адміністрації Євгеній Данченко з робочим візитом побував у Черкаському обласному кардіологічному центрі. Це головний заклад області, що забезпечує надання високоспеціалізованої кардіологічної та кардіохірургічної допомоги хворим із серцево-судинною патологією в Черкаській області та здійснює організаційно-методичне керівництво кардіологічної служби міст та районів.

Мета поїздки – ознайомитися з роботою ангіографа, специфікою облаштування під нього спеціалізованого приміщення та оснащення додатковою технікою.

Нагадаємо, за сприяння народного депутата України Антона Яценка наразі реалізується проект створення ангіографічного відділення – філії Черкаського обласного кардіологічного центру у північно-західному окрузі Черкаської області. Облаштувати відділення вирішено в Уманській центральній районній лікарні, яка має потужну матеріально-технічну базу та зручне географічне розташування.

Ангіограф – це обладнання, яке дозволяє обстежувати судини та ефективно лікувати серцево-судинні захворювання. Наближення цих послуг до людей дасть можливість скоротити смертність та інвалідність від таких важких недуг як інсульт та інфаркт.

В обласному кардіоцентрі уже в цьому році вдалося  врятувати 1167 життів – про це розповіла його головний лікар, Заслужений лікар України Світлана Журба під час спілкування з головою райдержадміністрації Євгенієм Данченком. Від неї Євгеній Михайлович також отримав конкретні рекомендації для облаштування ангіографічного відділення в Уманській ЦРЛ.

Для реконструкції поліклінічного відділення центральної районної лікарні з метою створення відділення ангіографії ще в минулому році була підготовлена проектно-кошторисна документація. Кошти на це виділено з районного бюджету за підтримки депутатського корпусу Уманської районної ради.

Станом на 8 червня 2018 року у районі на власне ремонтні роботи в ЦРЛ зібрано 1 млн 440 тис. гривень, на ангіограф – 238 тис. гривень. Робота в цьому напрямку продовжується.

«Сільські ради, представники бізнесу, депутати районної ради – усі ідуть назустріч. У районі є розуміння спільної справи і загалом великого значення відкриття ангіографічного відділення. Це врятовані людські життя, кожне з яких є безцінним. І окрім того, це наближує центральну районну лікарню до перспективи стати центром госпітального округу», - зазначив в ході візиту очільник Уманщини Євгеній Данченко.

 

Відділ взаємодії з громадськістю

апарату Уманської райдержадміністрації



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь