Проведено засідання міжвідомчої комісії райдержадміністрації з питань протидії корупції, детінізації виплати заробітної плати

Дата: 31.05.2019 15:01
Кількість переглядів: 708

30 травня керівник апарату Уманської районної державної адміністрації Наталія Сиротюк провела чергове засідання міжвідомчої комісії райдержадміністрації з питань протидії корупції, детінізації виплати заробітної плати в районі.

Одним із основних завдань комісії є співпраця із представниками бізнесу щодо підвищення рівня заробітної плати найманим працівникам та своєчасної її виплати на рівні не менше законодавчо визначеної мінімальної заробітної плати, а також запобігання проявам «тіньової» зайнятості. Адже від сум нарахованої заробітної плати залежать надходження податку на доходи фізичних осіб, який є основним джерелом формування районного бюджету. Цей податок на 99,2% формує фінансовий ресурс районного бюджету з якого фінансуються бюджетні установи, першочергові районні програми та надається субвенція сільським бюджетам на фінансування дошкільних закладів та закладів культури.

 

Фото без опису

 

Отож, з метою збільшення надходжень до бюджету за рахунок легалізації найманої праці та підвищення рівня виплати заробітної плати, на міжвідомчу комісію було запрошено 8 керівників сільськогосподарських підприємств та приватні підприємці, які, за даними Уманського управління ГУ ДФС у Черкаській області,  у І кварталі 2019 року виплачували заробітну плату в розмірах менше мінімальної (дані наведені в таблиці нижче). Законом України від 23.11.2018 № 2629 - VII «Про Державний бюджет України на 2019 рік», стаття 8 установлено з 1 січня 2019 року мінімальну заробітну плату у місячному розмірі  – 4173 грн, у погодинному розмірі – 25,13 грн.

 

№ зп

Назва платника

Населений пункт

Кількість працівників

Зарплата, грн

(4173 грн

мінімальна)

1

ТОВ  «АФ «ЛІГА»

с. Антонівка

22

4150

2

ДП  АФ «БАЙС – АГРО»

смт Бабанка

58

4156

3

СТОВ «ДЕМЕТРА»

с. Ропотуха

5

1768

4

ТОВ  «АФ «СОФІЇВКА»

с. Ятранівка

5

1563

5

ТОВ  «РЕСУРС ЦЕНТР – М»

с. Піківець

7

2784

6

ТОВ  «Т М  «В М»

с. Піківець

13

3635

7

ЧЕПЕЛЬ ВАСИЛЬ ДМИТРОВИЧ

смт Бабанка, вул.Кузнечна, 46

6

1785

8

КАЛІЄВСЬКИЙ ДМИТРО ІВАНОВИЧ

с. Коржова Слобода

4

2087

 

Також на засідання комісії запрошувалися 4 керівників сільськогосподарських підприємств та інші суб’єкти господарювання, у яких за березень 2019 року була нарахована заробітна плата менше мінімальної (відповідно до даних Уманського пенсійного фонду), а саме:

№ зп

Назва платника

Населений пункт

Загальна кількість застрахованих осіб в умовах відпрацьованого повного місяця

Кількість застрахованих осіб із заробітною платою < 4173 грн

1

СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКИЙ ВИРОБНИЧИЙ КООПЕРАТИВ "ЧЕРПОВОДИ"

с. Черповоди

21

2

2

ПАНИЧ СЕРГІЙ ВІТАЛІЙОВИЧ

с. Родниківка

20

5

3

САВЧУК ВАДИМ ПЕТРОВИЧ

с. Юрківка

2

2

4

СТРУСЕВИЧ ЛІДІЯ СТЕПАНІВНА

с. Полянецьке

2

2

Та, на жаль, із всіх запрошених з’явилися лише 2 представників бізнесу. Це Калієвський Дмитро Іванович, підприємство якого займається пошивом верхнього одягу, та головний бухгалтер Панича Сергія Віталійовича, який займається торгівлею автомобільними маслами.

Гідна зарплата, яку керівники підприємств виплачують своїм працівникам, дає можливість отримати гідну пенсію в майбутньому. Тож комісія детально вивчила ситуацію кожного «ризикового» підприємства та дала конкретні рекомендації, як в таку категорію більше не потрапляти. В іншому випадку вони будуть перевірені Інспекцією державної праці.

Відділ взаємодії з громадськістю

апарату Уманської райдержадміністрації


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь