Книга для дитини - як сонце у житті

Дата: 03.04.2019 15:41
Кількість переглядів: 959

Фото без описуЩороку 2 квітня, у день народження Ганса Крістіана Андерсена, одного з найулюбленіших казкарів для багатьох поколінь, автора всесвітньо відомих казок для дітей і дорослих («Снігова королева», «Гидке каченя», «Кресало» та інших) за рішенням Міжнародної ради з дитячої книги у всьому світі святкують Міжнародний день дитячої книги.

Книга! Вона поруч із самого народження. У кожного є свої улюблені книги та герої. Як би багато не мали діти в житті, як би не було книги. Навчивши нас дивуватися, вона змушує шукати це дивне в звичайному житті. Розповівши про людську долю, вона сама формує новий людський характер. Одна книга дарує веселий настрій, змушує сміятися, інша розкриває таємниці Всесвіту.

Книга-єдина машина часу, створена людиною. Завдяки їй ми перетинаємо межі часу, мандруючи у минуле і майбутнє, долаючи велетенські відстані за лічені хвилини. Скільки безцінних скарбів трапляється на шляху читачів! А скільки незабутніх зустрічей з літературними героями!

Відзначення Міжнародного дня дитячої книги є наочний показник того, що книга, яка створена саме для дитини, має великий вплив на формування духовного та інтелектуального обличчя нових поколінь Землі.

З нагоди свята в районній бібліотеці для дітей організована книжкова виставка – інсталяція «Скарбничка, повна мрій», проведено літературний трамвайчик «Книжок країна чарівна чекає нас у гості». Ряд цікавих заходів відбулося і у сільських бібліотеках – філіях: гра - подорож «В кожній казці своя таємниця», голосні читання «Гарна книжечко, засяй, дітям казку почитай», літературні мандрівки «На годину до великого казкаря», літературний турнір «Чи знаєте ви казки Андерсена?», літературні години «Книга для дитини, як сонце у житті». Юні читачі з великим задоволенням слухали про історію створення книги, про винахід паперу, про життя і творчий шлях великого казкаря Г. К. Андерсена і цікаві факти з його життя. Також діти брали участь у вікторинах «З якої казки уривок?», «Чарівна скринька», відгадували загадки , згадали прислів’я і приказки про книгу.

Другого квітня один раз на 2 роки на черговому конгресі Міжнародної ради з дитячої книги письменникам і художникам вручається головна нагорода – Міжнародна премія імені Г.К. Андерсена.

Першим лауреатом Міжнародної премії імені Г.К. Андерсена стала англійська письменниця Елеонор Фарджон у 1956 р., а 1958 премію одержала Астрид Ліндгрен із Швеції. Лауреатами Міжнародної премії стали відомі дитячі письменники Джанні Родарі, Туве Янссон, Кристине Нестлінгер, Джеймс Крюсс, Богумила Ржига, Катарина Патерсон, Тетяна Маврина та інші.Фото без опису

Читайте з насолодою!

 

Найкращі твори української дитячої літератури:

  •  Всеволод Нестайко – «Тореадори з Васюківки»;
  •  Наталя Забіла – «Ясоччина книжка», «Про малят і про звірят»;
  •  Марія Познанська – «Про чудо-ліс, що на полі зріс», «Любій малечі про цікаві речі»;
  •  Микола Трублаїні – «Крила рожевої чайки», «Лахтак», «Шхуна «Колумб», «Про дівчинку Наталочку та сріблясту рибку»;
  •  Анатолій Костецький – «Мінімакс – кишеньковий дракон, або День без батьків»;
  •  Оксана Іваненко – «Лісові казки»;
  •  Олександр Дерманський – «Володар макуци, або Пригоди вужа Ониська», «Король буків, або Таємниця Смарагдової Книги»;
  •  Марина та Сергій Дяченки – «Пригоди Марійки Михайлової», «Габріель і сталевий лісоруб»;
  •  Леся Вороніна – «Таємне товариство боягузів»;
  •  Ніна Воскресенська – «Легенда про Бовдура Великого», «Дивовижні пригоди Наталки в країні часу»;
  •  Марина Павленко – «Лісовичок повертається».

За інформацією Уманської РЦБ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь