Синергія зусиль: черкащан закликають долучатися до розробки Стратегії розвитку області на 2021-27 роки

Дата: 26.06.2019 15:45
Кількість переглядів: 514

Максимальне залучення ідей, їхня пріоритизація та прозорий механізм втілення – ключові аспекти, в межах яких має стартувати й у подальшому реалізовуватись процес розробки Стратегії розвитку Черкащини на період 2021-27 років. Про це сказав т.в.о. голови, перший заступник голови ОДА Тарас Висоцький в ході сьогоднішньої пресконференції. Вона відбулась в ОДА за участі представників влади, бізнесу, громадськості, науки.

Як зауважив Тарас Миколайович, при розробці Стратегії важливим є максимальне залучення всіх бажаючих – зі своїми ідеями, знаннями й баченням.

– Процес розробки Стратегії буде відкритим, – говорить Тарас Висоцький. – Від сьогодні вже працює створений інтернет-сайт Стратегії, долучені всі сучасні інструменти, зокрема в соціальних мережах, буде розроблене й анкетування. При цьому кожен бажаючий матиме змогу висловити власну думку, як в онлайн формі, так і на проміжних засіданнях. Тому дуже вважливо, аби основні стейкхолдери, зокрема представники громадських організацій, бізнесу, науковці, держуправлінці були залучені до цієї роботи, а їхні ідеї враховані. Досвід показує, що відсутність стратегічного бачення не дозволяє максимально ефективно використовувати ресурси. Тож, у перші періоди важлива пріоритизація, Стратегія покликана розставити ці пріоритети. У процесі ж постановки пріоритетів має бути активна участь усіх зацікавлених сторін. Відтак маємо враховувати максимальне залучення всіх ідей, їхню пріоритизацію та реальні можливості втілення, і, звичайно, прозорий процес реалізації.

Зауважимо, процес розробки Стратегії зумовлений Європейською методикою довгострокового 7-річного планування, яка наразі застосовується Мінрегіоном у створенні нової Державної стратегії розвитку на 2021-2027 роки та регіональних стратегій. На цьому зауважив директор Департаменту регіонального розвитку облдержадміністрації Роман Карманнік. Він детально розповів про основні заходи та учасників розробки стратегії.

Також власними думками щодо методології майбутньої роботи ділилася директорка Черкаської Агенції регіонального розвитку Любов Ропало, зокрема про важливість стратегії з елементами SMART-спеціалізації. Про роль органів місцевого самоврядування в процесі стратегування в ОТГ розповів Григорій Перерва – радник з питань регіонального розвитку Черкаського Центру розвитку місцевого самоврядування. На питанні місця й ролі наукових установ у процесі розробки стратегії зауважив проректор з науково-дослідної роботи та міжнародних зв’язків Черкаського державного технологічного університету Еміль Фауре. Власне бачення й очікування від розробки Стратегії озвучили голова громадської організації «Промолодь» Іван Подолян та керівник ТОВ ВО «Avant-Group» Владислав Сушко.

Відмітимо, розроблятимуть Стратегію з широким залученням представників науки, бізнесу, громадськості, органів місцевого самоврядування та влади. Створена натепер і робоча група в складі 79 осіб – представників цих основних категорій, зокрема й представники ОТГ. Вони працюватимуть у форматі фокус-груп за певними напрямами. Також створено керівний комітет, який координуватиме процес розробки.

Отож, слідкуйте за процесом розробки Стратегії тут:

Сайтstrategy2027-ck.gov.ua

Facebook: https://www.facebook.com/groups/StrategyCK2027/

Instagram: https://www.instagram.com/strategy_ck_2027/?hl=uk 

 

За інформацією прес-служби Черкаської ОДА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь