Ігор Шевченко зустрівся з підрядниками, що будують в області амбулаторії

Дата: 06.08.2019 09:07
Кількість переглядів: 397

Очільник області Ігор Шевченко закликав представників генеральних підрядних організацій, що нині будують в регіоні медичні амбулаторії, відповідально поставитись до реалізації будівельних проектів. Вчора голова облдержадміністрації взяв участь в засіданні з представниками замовника, генеральних підрядних організацій та проектних організацій. Тут вкотре обговорили проекти, зокрема теперішню ситуацію з будівництвом на об’єктах, дотримання обмежень щодо вартості 1 кв. м будівлі, терміни введення в експлуатацію амбулаторій.

Зауважимо, через відсутність співфінансування на місцях терміни змінились. Відповідно ж до наказу Віце-прем’єр-міністра – Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадія Зубка, амбулаторії в області мають ввести в експлуатацію до жовтня цього року. Перші – планують вже з вересня. Про це сказав перший заступник голови ОДА Тарас Висоцький у ході засідання. За його словами, нині затверджено, відповідно до наказу Мінрегіону, будівництво ще 4 амбулаторій в області. Одна – в Кочержинцях Уманського району (Паланківська ОТГ), дві на Чорнобаївщині, ще одна – на Жашківщині в Бузівській ОТГ. Остання немає цьогоріч співфінансування, тому тендер по ній проводитимуть наступного року. А вже найближчим часом стартують тендерні процедури щодо інших трьох. Окрім того, 15 серпня відкриють і тендер на будівництво Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф у регіоні. До участі в усіх них закликав підрядників перший заступник.

Водночас Ігор Шевченко наголосив на прозорості та відкритості тендерних процедур.

– При появі хоч найменших непорозумінь чи проблем, прошу одразу звертатись, у будь-який час, – зауважив Ігор Юрійович. – Тримайте на контролі терміни введення в експлуатацію об’єктів та якісне й оперативне освоєння коштів відповідно до законодавчих норм. Якщо ж певні структури чи конкретні особи намагаються блокувати вашу діяльність, не дають доступу, у цілому відчуваєте певні проблеми, звертайтесь, аби спільно їх вирішити. Замовчування ж свідчитиме про вашу особисту зацікавленість. А відтак й унеможливить нашу подальшу співпрацю. Як бачите, система змінюється на всіх рівнях, і ми насправді маємо змогу це довести.

Між тим, нині тривають тендерні процедури й на закупівлю за кошти держбюджету автотранспорту для амбулаторій. Кожну медбудівлю, відповідно до наказу МОЗУ, забезпечать й обладнанням для надання послуг із застосуванням телемедицини.

Нагадаємо, нині в області будують 21 амбулаторію загальної практики сімейної медицини. Із них 9 – групової практики та 12 – монопрактики. У подальшому планують збудувати ще 4 амбулаторії. Зауважимо, держава фінансує 90% вартості будівництва амбулаторій, на місцях мають забезпечити десятивідсоткове співфінансування.

Прес-служба Черкаської ОДА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь