Освітяни Уманщини підсумували минулий та окреслили плани на новий навчальні роки

Дата: 30.08.2019 15:36
Кількість переглядів: 762

29 серпня освітяни Уманщини зібралися, щоб підвести підсумки минулого навчального року та окреслити плани на майбутній, який розпочнеться всього за декілька днів. У щорічній конференції взяли участь перший заступник голови Уманської районної державної адміністрації Сергій Жорницький, заступник голови районної ради Петро Бабкін, начальник відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації Борис Бондар, освітяни з кожного закладу освіти району, представники вищих закладів освіти.

Захід відкрили вихованці Родниківського закладу дошкільної освіти «Роднічок», які у віршованій формі привітали педагогів. Після чого президії конференції було запропоновано розташуватися в оригінальний спосіб – за шкільними партами, щоб, так би мовити, відчути шкільну атмосферу і згадати безтурботні дитячі роки.

Фото без опису

До освітянської родини звернувся перший заступник голови Уманської районної державної адміністрації Сергій Жорницький. Насамперед, він запропонував вшанувати хвилиною мовчання загиблих захисників України, адже саме в цей день – 29 серпня цього року – вперше відзначали День пам’яті захисників України.

- Розвиток освіти є одним із головних пріоритетів роботи районної влади, - зазначив Сергій Петрович. - Фінансування на галузь у 2019 році складає 142,1 млн грн. З них 74,1 млн грн – освітня субвенція з державного бюджету, все інше лягло на плечі місцевих бюджетів. Видатки на оплату праці педагогічним працівникам закладів та установ освіти району забезпечено в повному обсязі включно із надбавкою за престижність праці в розмірі 20% посадового окладу.

Також перший заступник голови РДА подякував за належну готовність до нового навчального року та, принагідно, привітав із Днем знань:

- Я дякую відділу освіти, директорам шкіл, завідуючим дошкільними закладами, головам сіл, керівникам господарств, кожному вчителю, вихователю та працівнику галузі освіти, який готував заклади освіти до нового навчального року, всім, хто піклується про майбутнє держави – наших дітей, не за посадою, а за покликом душі, не рахується ні зі своїм часом, ні з грошима.

Із головного і, власне, єдиного питання порядку денного конференції – про підсумки дошкільної, загальної середньої, спеціальної та позашкільної освіти у 2018/2019 та завдання на 2019/2020 навчальні роки – виступив начальник відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації Борис Бондар.

Він зазначив, що для задоволення потреб в отриманні дошкільної освіти в районі  функціонувало 20 дошкільних закладів, у тому числі 16 навчально-виховних комплексів із дошкільними підрозділами), в яких виховувалося 1300 вихованців, з них 1112 дітей віком від 3 до 6 років, що становить 100% охоплення дітей дошкільною освітою. З метою підготовки до нового навчального року та поліпшення  матеріально-технічного стану групових приміщень в ЗДО проведено поточні ремонти, побудовано нові дитячі павільйони, придбано сучасні дитячі меблі, іграшки, м’який інвентар. 

За прогнозованими показниками у новому 2019/2020 навчальному році в закладах загальної освіти  району розпочнуть навчання 3089 учні, об’єднані в 257 класів. За попередніми даними, вперше сядуть за парти 304 першокласники, із них: в Уманському районі - 197; Дмитрушківській ОТГ - 70; Ладижинській ОТГ – 37.

Як розповів Борис Бондар, усі школи готові до початку навчання, вони суттєво поповнилися дидактичними матеріалами, сучасними меблями, комп’ютерним обладнанням.

Велику увагу Борис Борисович приділив питанню реалізації  реформи «Нова українська школа». Інший зміст освіти, нова  методика навчання та освітнє середовище – такі основні складові нової української школи. Із 1 вересня 2018 року організовано роботу 37 перших класів, у яких навчалося 426 учнів за новим Державним стандартом. За науково-педагогічним проектом «Інтелект України» працювало 5 класів. У  закладах  освіти поступово  оновлюється  матеріально-технічна база початкових класів, де навчаються першокласники. На фінансування реформи у 2018/2019 навчальному році використано кошти в сумі  1 782 925 грн.

Досвідом роботи з присутніми поділилися керівники Полянецької школи (краща школа району за результатами ЗНО), Городницького закладу дошкільної освіти. Про співпрацю батьків та вчителів розповів батько учениці 1 класу Родниківської школи, сільський голова Руслан Яремчук. Президент ліги старшокласників Уманщини Анастасія Тисевич у своєму виступі зазначила про активність учнів.

Не минув цей день без відзначення тих освітян, які минулого навчального року мали особливі заслуги. Зокрема, за  сумлінну творчу  працю, вагомий внесок у справу навчання  і виховання учнівської  молоді, впровадження інноваційних технологій  у освітній процес та створення належних умов для навчання і виховання школярів грамотами Уманської райдержадміністрації були нагороджені:

- Головченко Ганна Іванівна – педагог-організатор Косенівського навчально-виховного комплексу «Дошкільний навчальний заклад – загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів»  Уманської районної ради;

- Чугай Тетяна Валеріївна – вчитель інформатики Родниківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів імені Т.Г. Шевченка Уманської районної ради.

Цікавою частиною заходу стала і невелика творча виставка освітян, а також відпочинкова локація, де всі охочі могли випити вітальної кави з печивом. Загалом конференція стала чудовою нагодою для педагогів поспілкуватися, обмінятися досвідом та налаштуватися на продуктивну працю.

 

Відділ взаємодії з громадськістю апарату Уманської РДА



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь