У закладах загальної середньої освіти району відзначили Міжнародний день миру

Дата: 23.09.2019 17:14
Кількість переглядів: 3152

Найбільше у світі щастя – це мир, коли люди живуть спокійно, земля не здригається від страшних вибухів. Щороку 21 вересня люди у різних куточках планети відзначають Міжнародний день миру. Це свято покликане змусити всіх не тільки задуматись, але й зробити що-небудь заради спокою на Землі. В останні роки це свято набуло особливого значення: в нашій країні відбуваються трагічні події, які стосуються кожного жителя України, і діти це чудово розуміють й відчувають.

Фото без опису

До відзначення цього свята щороку долучаються заклади загальної середньої освіти Уманського району. Так, цьогоріч в Колодистенській школі проведено бесіди та години спілкування на тему: «Мир на планеті – щастя всім дітям. Учні 1-8 класів приєдналися до Всесвітньої акції «Голуб миру». Під час перерв лідери учнівського самоврядування організували та провели для учнів школи  акцію «Ми за мир», прикріпивши паперові голуби на прапор України, аби показати наскільки важливим є мир, свобода, добро і повага. Діти написали свої побажання мрії про мир та прикріпили на панно.

Небайдужими лишилися і молодші школярі, які власноруч виготовили паперових голубів та віддали їх жителям села Колодистого, щоб ще раз нагадати про важливість миру на Землі та в нашій країні. Учні 4-5 класів стали активними учасниками конкурсу малюнків на асфальті «І дорослі, і малі хочуть миру на Землі!». А учні 8-11класів презентували стінгазети «Ми прагнемо миру!», в кожній з яких зазначалося про те, що мир в Україні є найголовнішою ціною. Виготовлені стінгазети учні розмістили в кімнаті школяра.

У Дубівському НВК до Міжнародного дня миру учні виготовили власноруч паперових голубів з паперу та у техніці оригамі, які символізують мир в усьому світі. Окрім того в закладі освіти проведено конкурс малюнків серед учнів початкових класів «Мир потрібен як життя», організовано та проведено лекторій на тему «Всесвітній день миру», проведено виховну годину: «Мир усім людям на землі», виготовлено плакат «Ми за мир» та організовано флешмоб під назвою «Мир». У шкільній бібліотеці проведено тематичну виставку літератури «Під мирним небом».

Фото без описуНапередодні свята учні Оксанинської філії Бабанської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів підтримали Всеукраїнську освітню кампанію «Голуб миру» під гаслом: «Миру в Україні бути! Миру хочуть добрі люди. І дорослі, і малі прагнуть миру на землі!». Цього дня в школі пройшла година спілкування на тему: «Ми за МИР!», метою якої була пропаганда миру й толерантності, дотримання принципів гуманності, свободи, добра та поваги. Серед учнів 1-5 класів проведено конкурс малюнків «Бажаємо Україні миру!». Яскравим дійством став флешмоб «Голуб миру».

У Полянецькій ЗОШ І-ІІІ ступенів організовано конкурс плакатів, малюнків, проведено виховні години «Україна хоче миру!».

З нагоди Дня миру у Бабанській загальноосвітній школі I-III ступенів відбулись тематичні заходи. Навчальний день розпочався святковою загальношкільною лінійкою «Діти за мир у всьому світі». Учні школи хвилиною мовчання вшанували пам’ять тих, хто віддав своє життя за мир в нашій країні. А по завершені  учні всієї школи виконали  флешмоб «Хай буде мир!». Класними керівниками протягом дня проведені години спілкування «Мир на землі – радість у родині», «Всі народи України мають жити в злагоді та мирі», у шкільній бібліотеці організована книжкова виставка «Під мирним небом».

За інформацією відділу освіти, молоді та спорту Уманської РДА



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь