Процвітай же калинове, українське рідне слово

Дата: 12.11.2019 11:36
Кількість переглядів: 507

День української писемності та мови щорічно відзначається в Україні 9 листопада. Це свято було встановлено Указом Президента України Леоніда Кучми в 1997 році на честь українського літописця преподобного Нестора – послідовника творців слов'янської писемності Кирила і Мефодія.

Відзначати це свято стало традицією в Уманському районі. Щороку, працівники районної бібліотеки спільно з районним центром культури і дозвілля проводять для учнів шкіл району заходи з нагоди відзначення цієї дати. Так, цьогоріч для учнів Бабанської загальноосвітньої школи (директор Жмуденко Надія Сергіївна) в місцевому Будинку культури 8 листопада проведено літературно-музичну годину «Процвітай же калинове, українське рідне слово!».

Ведучі Ольга Гербут та Віта Цюра розкривали факти про витоки нашої мови, її місце серед інших слов’янських мов, походження і розвиток, ознайомлювали учнів з історією України, пробуджували почуття глибокої любові до української мови. Шквал оплесків зривали пісні у виконанні народного ансамблю української пісні «Горицвіт» районного центру культури і дозвілля (художній керівник Володимир Павленко) та художні номери у виконанні вихованців Бабанської дитячої музичної школи: Бойчук Даші, Бурлаченко Аліни, Сас Софії, Бевз Анни, Бурлаченко Віталіни та Рибак Богдани.

Цей захід посприяв усвідомленню учнями значення рідної мови, допоміг показати її красу і багатство, розкрити необхідність у житті людини, доповнив знання школярів відомостями про виникнення писемності.

Маємо надію, що подібні заходи спонукатимуть дітей та молодь відчувати гордість за український народ, який має славне минуле і багату культурну та творчу спадщину.

 

Фото без опису

 

За інформацією Уманської РЦБ



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь