Відбулося засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій

Дата: 26.02.2020 17:33
Кількість переглядів: 969

Голова Уманської районної державної адміністрації Світлана Волошенюк провела планове засідання місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій. Засідання відбулося 26 лютого на базі 14 ДПРЧ.

Фото без опису

З першого питання – про організацію та проведення заходів з підготовки органів управління, сил цивільного захисту та населення до дій у разі виникнення надзвичайних ситуаціях різного характеру – доповіла завідувач сектору з питань цивільного захисту, оборонної роботи та взаємодії з правоохоронними органами райдержадміністрації Віра Сакал. Вона зазначила, що протягом 2019 року проведено ряд тренувань, які допомогли відпрацювати порядок дій при загрозі виникнення, виникненні та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій в осінньо-зимовий період, забезпечення швидкого реагування на загрозу або виникнення надзвичайних ситуацій на об’єктах життєзабезпечення при ускладненні погодних умов. А на початку 2020 року для осіб, які очолюють формування цивільного захисту (евакуації), Уманськими територіальними курсами ЦЗ та БЖД III категорії проведено теоретичні навчання.

Для навчання населення Віра Сакал рекомендувала спеціальним службам активно використовувати FM-радіо „Голос громади“. Окрім того, в кожній сільській та селищній раді, у навчальних закладах, закладах охорони здоров’я мають бути оформлені куточки з правилами безпеки, тематика яких у відповідності до сезону і актуальних проблем повинна оновлюватись. 

Далі комісія розглянула питання про заходи щодо профілактики інфекційних захворювань серед населення району. Зокрема, начальник Уманського міськрайонного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області Лариса Качанова зазначила, що в Уманському районі протягом 2019 року зареєстровано 4663 випадки інфекційних захворювань, показник захворюваності – 11,373% на 100 тис. населення, що на 9,3 % менше, ніж у 2018 році, серед дитячого населення – 2780, що на рівні 2018 року. Всього реєструються в районі 17 інфекційних хвороб, зокрема, у дітей 13. В структурі захворювань перше рангове місце належить ГРВІ, ІІ – це вітряна віспа, ІІІ – гострі кишкові інфекції, ІV – туберкульоз органів дихання,  у дітей – інфекційний монуклеоз; V – вірусний гепатит,  у дітей – кір.

В минулому році зросли показники захворюваності на  туберкульоз органів дихання на 37,3%, вірусних гепатитів – на 28,5%, зокрема гострий вірусний гепатит  А  більше на 5 випадків (в минулому році не реєструвались), гострого вірусного гепатиту В -  у 3 р.,  грипу – на 9 випадків, інфекційного мононуклеозу – на 6 випадків, педикульозу – на 2 випадки. Реєструвалися  також випадки захворювань на вітряну віспу, скарлатину, лептоспіроз, хворобу Лайма, дерматомікоз, коросту та випадки носійства сальмонельозу.

Серед дитячого населення порівняно з 2018 роком зросли показники захворюваності на туберкульоз органів дихання – на 1 випадок, інфекційний мононуклеоз – на 7 випадків. 

Гострі кишкові інфекції визначають епідблагополуччя території. В 2019 році кишкові інфекції становлять 18,4% від усіх інфекцій, зареєстрованих в районі (без грипу та ГРВІ). Всього за 2019 рік зареєстровано 35 випадків гострих кишкових інфекцій, рівень захворюваності в порівнянні з 2018 роком знизився на 42,4%.

З метою забезпечення санітарного та епідемічної ситуації в районі, профілактики інфекційних хвороб  та харчових отруєнь  серед населення, комісія надала ряд рекомендацій сільським головам, операторам ринків, керівникам закладів охорони здоров’я та керівникам закладів, установ, підприємств, організацій району.

Також на засіданні було обговорено питання щодо впровадження інженерно-технічних заходів у містобудівній документації району.

 

Відділ взаємодії з громадськістю апарату Уманської РДА

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь