Світлана Волошенюк з робочим візитом побувала в Юрківці, Антонівці й Посухівці

Дата: 22.04.2020 07:58
Кількість переглядів: 845

Фото без описуГолова Уманської райдержадміністрації Світлана Волошенюк 21 квітня здійснила робочу поїздку в декілька населених пунктів району.

Насамперед, голова РДА познайомилася з роботою ТОВ «Агроплант», яке знаходиться в селі Юрківка. Основний вид діяльності товариства – рослинництво, а саме – вирощування зернових та технічних культур. Окрім того, займаються вирощуванням насіння соняшника та кукурудзи на ділянках гібридизації.

Також керівник підприємства Олександр Мордач успішно реалізовує нову галузь на Уманщині – кролівництво. Кролеферма має проектну потужність вирощування до 50 тис. голів кролів у рік. Для потреб кролеферми побудовано та введено в експлуатацію у 2017 році сіносховище на 300 тонн сіна та забійний цех на 500 голів за годину. А у 2018 році введено в експлуатацію кормоцех потужністю 1 тонна за годину.

Непередбачуваний клімат, який впливає на врожайність зернових, змушує шукати альтернативні види сільськогосподарського виробництва. У 2017 році ТОВ «Агроплант» було проведено розбивку площі під ягідники та будівництво обладнання для поливу лохини. У 2018 році закладено ягідники лохини та чорниці, прлоща яких насьогодні досягає 7 га.

Підсумовуючи зустріч, голова райдержадміністрації Світлана Волошенюк відзначила високий рівень господарювання ТОВ «Агроплант», а також соціальну відповідальність і громадську позицію керівника Олександра Мордача, який підтримує село Юрківка.

Потому Світлана Волошенюк провела особистий прийом громадян у селі Антонівка. Вона розглянула колективне звернення жителів села щодо невиплати орендарем плати за оренду їхніх земельних ділянок в повній мірі. Світлана Анатоліївна надала громадянам відповідні рекомендації та запевнила, що з орендарем буде проведена бесіда.

Перебуваючи в Юрківці та Антонівці, а також згодом і в селі Посухівка, голова райдержадміністрації оглянула стан їхнього благоустрою. Після весняного прибирання обеліски Слави, кладовища, паркові зони, тротуари та інші громадські місця радують чистотою та охайністю. Але наразі роботи активно продовжуються.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь