«Маємо докладати більше зусиль для профілактики неблагополуччя» - Світлана Волошенюк

Дата: 06.05.2020 17:18
Кількість переглядів: 1211

Голова Уманської районної державної адміністрації Світлана Волошенюк провела спільну нараду з головами об'єднаних територіальних громад району з питань покращення профілактичної роботи з сім’ями, які потрапили в складні життєві обставини. Актуальність теми зумовлена зростанням кількості таких сімей та соціальним осиротінням дітей.

Фото без опису

У нараді також взяли участь начальник служби у справах дітей райдержадміністрації Олена Камінська та директор районного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді Ольга Тодосійчук. Ними було поінформовано, що в районі нині проживає 71 сімя, яка перебуває в складних життєвих обставинах, із них 43 сімї – на території ОТГ. В цих сім’ях зростає біля 200 дітей, кожна з яких – потенційна сирота при живих батьках.

 «На жаль, ми бачимо, що кількох посадових одиниць центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді, які займаються з кризовими сім’ями, недостатньо. Нам потрібно більш ефективно працювати з такими сім’ями, допомагати їм позбутися згубних звичок, належним чином вести господарство та виховувати дітей, тому що для дитини, безперечно, найкраще – це залишитися з рідними», - зазначила Світлана Волошенюк та внесла пропозицію в кожній об'єднаній територіальній громаді призначити спеціалістів для роботи з такими сім’ями.

Олена Камінська також додала, що державна політика сьогодні переорієнтовується на сімейні форми виховання дітей-сиріт. Це ще одна з причин, чому варто посилити роботу з сімями, які потрапили в складні життєві обставини.

Голова Дмитрушківської ОТГ Тетяна Шевчук зазначила, що в них є такий спеціаліст, і як результат – є позитивні результати. Голова Ладижинської ОТГ Сергій Цоколенко та заступник голови Паланської ОТГ Анатолій Шевчук повідомили про готовність максимально сприяти і залучати своїх спеціалістів до вирішення піднятої проблеми – соціального сирітства.

Голова райдержадміністрації Світлана Волошенюк підсумувала, що ефективна робота щодо попередження та виявлення неблагополуччя неможлива без взаємодії всіх необхідних учасників цього процесу, серед яких – і сільські ради, і навчальні заклади, і поліція, і районні соціальні служби. Спільне проведення профілактичної роботи з батьками, створення умов для виховання відповідального батьківства можуть дати надзвичайно цінний результат – врятовані дитячі долі.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь