Звернення голови Уманської райдержадміністрації з нагоди Дня пам’яті та примирення і Дня перемоги у Другій світовій війні

Дата: 08.05.2020 08:24
Кількість переглядів: 237

Фото без описуДорогі ветерани Другої світової війни, учасники бойових дій, діти війни, шановні жителі Уманщини!

Травень 2020 року приніс нам видатний ювілей – 75 річницю Перемоги у Другій світовій війні.

День Перемоги з року в рік повертає нас в ті незабутні роки народного подвигу наших дідів і батьків, вчить на прикладі їхніх бойових і трудових звершень любити свою Батьківщину, символізує тріумф справедливості та залишається невичерпним джерелом патріотизму.

У страхітливому вогнищі війни народилися мільйони героїв – відомих і невідомих, які зробили свій внесок у перемогу. Уманщина гордиться тим, що вона є батьківщиною дванадцяти Героїв Радянського Союзу; видатного воєначальника і військового дипломата періоду війни, уродженця села Косенівка, генерал-лейтенанта Кузьми Миколайовича Дерев’янка; уродженця села Оксанина, генерала армії Івана Даниловича Черняховського.

Немає в Україні родини, яка у період Другої світової війни не зазнала втрат, немає жодного куточка країни, який би не був обпалений ворожими снарядами. Наша земля зрошена кров'ю замучених тисяч мирних громадян і воїнів-визволителів.

Тож 8-го травня, у День пам’яті та примирення, згадаймо мільйони полеглих співвітчизників, вшануймо їхню пам’ять, адже перемога дісталася нечувано дорогою ціною. Ми пишаємося тим, що зробили для Перемоги наші земляки.

А 9 травня щиро святкуймо День перемоги з надією, що до нас уже незабаром прийде нова перемога!

Дорогі ветерани, учасники Другої світової війни! Доземний уклін вам за мужність, стійкість та відвагу! Ваш подвиг додає нам сил та наснаги зараз – у боротьбі з російським ворогом за свободу, незалежність та суверенітет України. Нинішні захисники стали гідними спадкоємцями слави воїнів-визволителів.

Зробімо ж усе від нас залежне, щоб панували мир та спокій, щоб розквітав, ставав красивішим та заможнішим рідний край!

Від щирого серця вітаю усіх із Днем перемоги! Добра вам та злагоди, благополуччя і радості, оптимізму та непохитної віри у завтрашній день!

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь