Голова РДА Світлана Волошенюк взяла участь у сесії районної ради

Дата: 17.06.2020 08:03
Кількість переглядів: 615

16 червня відбулася чергова сесія Уманської районної ради, в які взяли участь голова районної державної адміністрації Світлана Волошенюк, депутат обласної ради Валентин Судакевич, керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, інших установ та відомств. Сесію провела голова районної ради Оксана Супрунець.

Фото без опису

На початку засідання керівники району привітали працівників галузі охорони здоров'я Уманщини із професійним святом, яке відзначатиметься найближчої неділі. А також привітали депутата обласної ради, заслуженого лікаря України, завідувача травматологічним відділенням КНП «Уманська центральна районна лікарня» Валентина Судакевича з ювілеєм і передали йому Почесну грамоту Черкаської обласної ради.

На порядок денний сесії виносилося 23 питання. Насамперед, було заслухано інформацію про результати роботи Уманської місцевої прокуратури. Зокрема, її керівник Дмитро Пархоменко зазначив, що за 3 місяці 2020 року до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості по 164 кримінальних правопорушеннях (минулого року 103). Рівень злочинності на 10 тис. населення становить 39,1 % (по області 34,3%). Рівень розкриття по закінчених кримінальних правопорушеннях становить  29,9%, по області 28,3%. Усього обліковано 164 кримінальних правопорушення.

Далі депутати надали  згоду на прийняття до спільної власності територіальних громад сіл, селища Уманського району в оперативне управління комунального некомерційного підприємства   «Центр первинної медико-санітарної допомоги» телемедичного обладнання, а саме портативних медичних діагностичних систем для збору інформації про фізіологічні параметри пацієнта для   амбулаторії загальної практики - сімейної медицини с. Юрківка вартістю 87892,00 грн та для амбулаторії загальної практики - сімейної медицини с. Родниківка Уманського району (2 комплекти) вартістю 175784,00 грн.   

Проголосовано за створення ще одного опорного закладу освіти в районі. Ним стала Родниківська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів імені Т. Г. Шевченка із двома філіями: Краснопільським навчально-виховним комплексом «Дошкільний навчальний заклад – загальноосвітня школа І-ІІ ступенів» та Іванівською загальноосвітньою школою І-ІІІ ступенів.

Зважаючи на перехід учнів шкіл району на дистанційне навчання у період карантину, було заслухано доповідь начальника відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації Бориса Бондаря про організацію  та якість  надання освіти в таких умовах. Як зазначено, педагогічні працівники забезпечували виконання навчальних планів освітніх програм, використовуючи різні форми дистанційної комунікації між учасниками освітнього процесу (соціальна мережа Facebook; сайти, блоги закладів освіти та педагогічних працівників; тематичні форуми та чати; хмарні сервіси; online спілкування через Skype, Viber, WhatsApp; електронне листування). Педагогічні працівники використовували різні сервіси для створення завдань та перевірки навчальних досягнень учнів: відеоуроки (з використанням YouTube, webinar.ua); програми для тестування, розробки інтерактивних дидактичних вправ та інше.

Учителями проводилась позакласна робота з предметів. Учні навіть брали участь у онлайн олімпіадах. У Дубівському НВК двоє учнів отримали дипломи І ступеня Всеукраїнської олімпіади «Всеосвіта Весна – 2020» та один диплом ІІ ступеня з математики і одна учениця диплом І ступеня з української мови. У Полянецькій, Родниківській, Іванівській, Бабанській, Сушківській ЗОШ учні брали участь в дистанційному математичному конкурсі «Кенгуру».

Далі, заслухавши інформацію райдержадміністрації про виконання районного бюджету за І квартал 2020 року, районна рада відмітила, що структурними підрозділами райдержадміністрації протягом звітного періоду проведена відповідна робота по виконанню бюджету, покращенню соціально-економічної ситуації в районі.

Також було внесено зміни до районного бюджету на 2020 рік і до ряду програм: районної комплексної програми «Турбота» на  2014-2020 роки;  районну програму соціального захисту дітей, які потрапили в складні життєві обставини, дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування,  на 2016-2020роки; програму розвитку дорожньої інфраструктури і фінансування робіт, пов’язаних з будівництвом, реконструкцією, ремонтом та утриманням автомобільних доріг загального користування  місцевого значення по Уманському району на 2020 рік; про уточнення  фінансового плану комунального некомерційного підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Уманської районної ради на 2020 рік.

Заслухано звіти з виконання районних програм та діяльності комунальних підприємств районної ради: програми розвитку дошкільної освіти на 2018-2022 роки; звіт директора КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» про виконання фінансового плану за 2019 рік та 1 квартал 2020 року; про роботу  КП «Білогрудівка»; звіт директора  КП «Уманьрайрембуд»  про   роботу підприємства  та  виконання фінансового плану за 2019 рік та 1 квартал 2020 року.

Окрім того, були розглянуті питання: про затвердження Переліку першого типу об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селища району, щодо яких прийнято рішення про передачу в оренду на аукціоні; про передачу стоматологічних установок та матеріальних цінностей стоматологічних кабінетів в комунальну власність територіальних громад сіл, селища району; про  передачу  бібліотечного фонду в комунальну власність Паланської сільської ради. Ще ряд питань стосувалися оренди приміщень.

Насамкінець депутати прийняли звернення до Кабінету Міністрів України, Державного агентства автомобільних доріг України, народного депутата України Яценка А.В., Черкаської обласної державної адміністрації, Служби автомобільних доріг в Черкаській області з проханням забезпечити  в першочерговому порядку проведення ремонту дорожнього покриття автодороги Т-02-02 /М-12/   Могилів-Подільський-Ямпіль-Бершадь-Умань.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь