Світлана Волошенюк ознайомилася з роботою ФГ «Імпульс» і ТОВ «Уманська фруктова компанія»

Дата: 11.08.2020 14:36
Кількість переглядів: 547

Фото без описуГолова Уманської районної державної адміністрації Світлана Волошенюк здійснила ознайомчу поїздку по сільськогосподарських підприємствах спільно з начальником відділу розвитку сільських територій та захисту довкілля РДА Валентиною Мовчанюк та заступником голови Паланської ОТГ Анатолієм Шевчуком.

Насамперед, було відвідано фермерське господарство «Імпульс». Ще будучи студентом, його започаткував і підняв до рівня одного з найуспішніших господарств Уманщини Олександр Пастушенко.

В обробітку ФГ «Імпульс» - біля 200 га землі в селах Томашівка і Кочержинці. Поряд із традиційним вирощуванням зернових та технічних культур, Олександр Пастушенко розвиває вирощування плодово-ягідної та овочевої продукції. Він один із перших взяв напрямок на розвиток садівництва в Уманському районі. Завдяки цьому місцеві жителі забезпечуються роботою із достойною зарплатою, що дає можливість не їхати на заробітки за кордон.  

Як змогла переконатися голова РДА Світлана Волошенюк, ФГ «Імпульс» знаходиться у процесі постійного розвитку. Тут укомплектовано машино-тракторний парк, побудовано холодильний цех, а польові ділянки, де вирощується ягідна та овочева продукція, облаштовані крапельним зрошенням. Нова ідея – розвиток птахівництва, а саме розведення гусей і курей.

Така різноманітність напрямків господарювання забезпечує фермеру своєрідну страховку, якщо одна з галузей з певних причин не принесла достатньої прибутковості.

Олександр Пастушенко опікується соціальною сферою населених пунктів, в яких працює, а також активно займається громадською діяльністю, зокрема був депутатом Уманської районної ради, а після створення Паланської ОТГ був обраний до її депутатського складу.

Далі голова райдержадміністрації Світлана Волошенюк оглянула ТОВ «Уманська фруктова компанія», яку очолює Оксана Гордій.

Молоде підприємство створене у 2017 році і спеціалізується на садівництві. На площі 17 га за європейськими стандартами тут закладено черешні голландської селекції.

Сорти – експортного напрямку, середнього і пізнього дозрівання. Тож українці мають змогу довгий час смакувати якісну черешню з Уманщини.

«Це новий для району напрямок господарювання, який має гарні перспективи, достойну і смачну продукцію», - зазначила Світлана Волошенюк.

Принагідно голова РДА відвідала об’єкти соціальної сфери  сіл Паланка і Кочержинці. Зокрема, оглянула готовність шкіл до навчального року. А в селі Кочержинці – стадіон, де наразі  іде повна реконструкція за підтримки ПОСП «Уманський тепличний комбінат».  



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь