Вітання голови райдержадміністрації Світлани Волошенюк з Днем незалежності України та Днем Державного Прапора

Дата: 21.08.2020 15:18
Кількість переглядів: 239

Фото без описуДорогі жителі Уманщини! Щиро вітаю вас із визначними святами – Днем незалежності України та Днем Державного Прапора!

Сьогодні ми вшановуємо найбільше творіння української нації – незалежну і вільну Українську державу. 29 років тому ми утвердили своє право бути господарями у власному домі.

Наша держава втілила в собі традиції та історичну спадщину Київської Русі, великих князівств Волинського та Литовського, Козацької держави. Ми є спадкоємцями непоборного козацького духу, тисяч подвижників нашого державотворення, видатної культури та мови.

Славна історія нашої Батьківщини також творилася і твориться розумом, працею і талантами жителів Уманщини. Нині наш район – один із провідних на Черкащині: і в соціально-економічній, і в науково-культурній, і в громадсько-політичній сферах. Він є віддзеркаленням оновлення та відродження України.

Опора доброго майбутнього – це здорова нація, тому як і держава, так і районна державна адміністрація спільно з районною радою, велику увагу приділяє галузі охорони здоров'я.

Щороку вдається оновлювати матеріально-технічну базу центральної районної лікарні, закуповувати обладнання, виконувати поточні і капітальні ремонти. З дня на день очікуємо завершення, напевне, наймасштабнішого за останні десятиліття проекту – відкриття ангіографічного відділення.

В районі будуються три нові сучасні амбулаторії загальної практики – сімейної медицини в селах Дмитрушки, Ладижинка та селищі Бабанка. Планується будівництво четвертої – в селі Кочержинці. Вартість кожного об’єкта – 7,8 млн грн.

Сімейні лікарі цього року отримали 2 нових автомобілі, ще 4 незабаром мають приїхати до нас. Також отримали сучасне телемедичне обладнання вартістю біля чотирьохсот п’ятдесяти тисяч гривень.

В пріоритеті – і забезпечення належної якості освіти підростаючого покоління.

Для нового навчального року буде придбано 10 навчальних кабінетів на суму 1 млн гривень.

На майже 300 тисяч гривень школи отримають нові меблі, на 365 тисяч – комп’ютерне обладнання. А кожна школа І-ІІ та І-ІІІ ступенів отримує мульмедійний комплекс на загальну суму понад 1 мільйон 400 тисяч гривень.

Також приємно, що вже незабаром ми отримаємо два нових шкільних автобуси.

Європейська країна, впевнена, у всіх нас асоціюється з хорошими дорогами. Нині в рамках Програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво» масштабно відновлюються автошляхи та будуються заклади соціальної сфери.

Зокрема, на Уманщині в рамках Програми:

- відремонтовано 7,4 км дороги міжнародного значення М-12 Стрий – Тернопіль – Кропивницький – Знам’янка навколо Умані;

- ведеться ремонт автодороги державного значення Н-16 Золотоноша-Черкаси-Сміла-Умань від села Гереженівка до села Доброводи.

Проводиться ремонт доріг місцевого значення. Окрім того, відремонтовано міст у селі Вільшана Слобідка та розпочинається відновлення мосту в селі Вільшанка. 

Приємно, що села Уманського району розвиваються. Щиро дякую за поліпшення добробуту сільських жителів усім, хто ділом і словом до цього долучається.  Як приклад – будівництво довгожданного водогону в селі Ропотуха, кошти на який віднайшли в сільському бюджеті.

Вірю, що спільними зусиллями ми будемо примножувати усі ці позитивні зрушення. Адже Україна – це ми з вами. Завдяки єдності, порозумінню та згуртованості український народ зможе подолати усі зовнішні загрози та побудувати  державу, в якій щасливо житимуть наші діти.

У цей святковий день від щирого серця зичу кожній родині нашого району міцного здоров’я, сімейного затишку, миру та благополуччя, сили і наснаги в усіх справах та починаннях.

Особлива  подяка – нашим Героям-захисникам. Низький уклін – матерям та батькам, що виховали воїнів-патріотів. Шана і вічний спокій тим, хто віддав своє життя, захищаючи Українську землю від агресора.

Хай увінчаються успіхом зусилля українців, спрямовані на те, щоб наша прекрасна Україна розквітла гордою, незалежною і сильною державою!

Зі святом! Слава Україні!

 

З повагою - голова Уманської райдержадміністрації Світлана Волошенюк 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь