Для працівників райдержадміністрації проведено майстер-клас з надання першої домедичної допомоги

Дата: 19.09.2017 16:01
Кількість переглядів: 997

Фото без описуЗ 2000 року у другу суботу вересня відзначається Всесвітній день надання першої медичної допомоги. Його ініціаторами є члени Міжнародного руху Червоного хреста і Червоного Півмісяця.

У цьому році Всесвітній день першої допомоги відзначається 9 вересня і присвячений темі «Побутові травми».

Мета цьогорічних заходів:

- підвищити обізнаність населення про можливі ризики в домашніх умовах і про те, як запобігти травмам;

- мотивувати людей різного віку до навчання першої допомоги - щоб вони здобули впевнені навички у вирішенні надзвичайних ситуацій вдома;

- посилити роль людини в захисті самого себе та інших від нещасних випадків і травм, які відбуваються в домашніх умовах.

З цією метою Уманська міськрайонна організація Товариства Червоного Хреста провела майстер-клас для працівників районної державної адміністрації та районної ради.

Під час занять розглянуто алгоритм дій при наданні першої допомоги при зупинці серцевої діяльності і дихання, при опіках, кровотечах, переломах кісток. Слухачі цікавилися, як обробити рану, надати стабільно-відновне положення при втраті свідомості, які підручні засоби краще використати при наданні допомоги при кровотечі, переломах кісток.

Голова міськрайонної організації Товариства Червоного Хреста Валентина Чорна пояснила, що основне завдання при наданні першої домедичної допомоги полягає в тому, щоб шляхом проведення необхідних найпростіших медичних заходів врятувати життя потерпілому, зменшити його страждання і попередити розвитку можливих ускладнень. Важливо не панікувати, діяти швидко, адже в такі моменти дорогою єкожна секунда. 

Також Валентина Андріївна розповіла, що постраждалому можна надати найбільш дієву допомогу в перші хвилини при зупинці серцебиття та дихання – саме в такі моменти людина перебуває між життям і смертю. Це можуть зробити ті, хто знаходяться поряд. Максимальні компенсаторні функції організму людини, при виникненні раптових серйозних ушкоджень, можуть ефективно підтримувати стабільний стан приблизно протягом однієї години, до приїзду швидкої чи госпіталізації. Саме протягом першої години після настання нещасного випадку, надання першої допомоги є найбільш ефективним і дозволяє звести до мінімуму розвиток небезпечних ускладнень.

У цей же день міськрайонною організацією Товариства Червоного Хреста проведено спільний тренінг з рятівниками Уманської ДПРЧ-14, яку очолює майор Ірина Деренюк. Пожежники уміло демонстрували та відновлювали власні практичні навики при наданні першої допомоги.

Такі спільні заняття також систематично проводяться за участю шкільної та студентської молоді.

Знання з надання першої долікарської допомоги потрібні кожному – до цього закликає нас Всесвітній день першої допомоги та, власне, саме життя.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь