Вітання голови райдержадміністрації з Днем незалежності України, Днем Державного Прапора та 95-літтям створення Уманського району

Дата: 23.08.2018 16:09
Кількість переглядів: 438

Шановна громадо Уманщини! Від щирого серця вітаю вас із визначними святами – Днем незалежності України, Днем Державного Прапора та 95-літтям створення Уманського району!

Земля зі славною багатовіковою історією і мудрими талановитими людьми, визнана на світовому рівні держава, центр усіх торговельних шляхів, краєвидний куточок Європи із багатими чорноземами… Це наша Україна. Уже 27 років вона незалежно та впевнено іде своїм шляхом.

Підписання Акту про проголошення незалежності стало логічним завершенням багатовікової національно-визвольної боротьби українців за право самим господарювати на власній землі.

Ми сьогодні маємо усвідомити, що Українська держава успадкувала традиції державотворення від Київської Русі, від великих князівств Волинського та Литовського, від Козацької держави.

Сто років тому вдалося відновити державність. У часи Української революції 1917-1921 років українці відродили кордони, мову, символіку, створили боєздатне військо, отримали визнання світової спільноти. Лише зовнішня агресія та внутрішні протиріччя не дали можливості зберегти незалежність.

Україна у 20-му столітті кілька разів втрачала державність. Унаслідок російської окупації злочинні тоталітарні режими забрали мільйони життів українців у роки Голодомору, політичного терору, депортацій та війн. Та навіть таке фізичне і моральне винищення не зупинило українців у боротьбі за право мати власну незалежну і соборну державу.

На жаль, історія повторюється. Це право ми знову змушені відстоювати. При чому, і зовні, і зсередини.

Незважаючи на жодні перепони, команда Президента Петра Порошенка твердо йде шляхом, який обрав та відстояв Український народ. Бо Україна в усі часи була європейською державою, і має посісти гідне місце у цивілізованому світі.

Зеленокоса, журавлина, джерельна Україна, оспівана в піснях і поезіях. Звідси ми – із землі, де одвічно сіється добро, де родить хліб і відлунює людська надія на завтрашній день. Надія на те, що Україна не тільки житиме, процвітатиме, а й сяятиме на весь світ.

Відродили державність, відновили незалежність, захистимо свободу!

У цьому році минуло 95 років з того часу, як на мапі України з’явився Уманський район. Нині це один із провідних регіонів Черкащини – і в соціально-економічній, і в науково-культурній, і в громадсько-політичній сферах.

Уманщина дала Україні і світу багато видатних людей. Їх розумом, працею, талантами творилася і твориться славна історія нашої Батьківщини. Тож глибока вдячність кожному, хто своїм розумом і працею розбудовує Уманський край.

Нехай же досягнення Уманщини стануть надійними цеглинками в будівництві міцної держави, якою зможуть пишатися наші діти та онуки! Гордіться своїм краєм, шануйте його історію з добром у своїх серцях та справах.

Бажаю вам з нагоди свята незламності духу та непохитної віри, щоб і далі відстоювати суверенність нашої держави, примножувати її традиції та блага, як того вимагає совість і сумління.

Слава Україні!

 

З повагою –

голова Уманської райдержадміністрації Євгеній Данченко

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь