Писати дітям – його кредо (до 90 –річчя від дня народження В.Близнеця)

Дата: 16.04.2018 16:10
Кількість переглядів: 1193

Віктор Близнець був дитячим письменником за природою свого таланту: він умів розглядати проблему «від початку», звертатися до найпершого значення слова й метафори, відкривати нове в давно знайомому. Звідси й закономірний інтерес до історії українського народу.

Фото без описуВіктор Близнець один з найкращих дитячих письменників  України. Прожив він небагато, всього 48 років, помер в 1981році,  але його вклад в українську дитячу літературу величезний. Кожна його повість – тонке   прочитання дитячої душі, коли з сумом, коли з гумором. Всі його твори дуже поетичні. Повісті, оповідання й казки пропущені крізь його добру, чисту, талановиту душу, дійшли до читачів, стали їм близькими друзями.

Письменників часто запитують, хто вплинув на їх формування як літераторів. Віктор Близнець в автобіографії дає відповідь: «Питаєте про впливи, про літературне навчання… Одна людина була для мене і Шекспіром, і Котигорошком, і Сагайдачним. Це — мій батько. Він для мене — жива історія з усім минулим, сучасним і прийдешнім». Батько відкрив для сина книгу життя, книгу землі. Зростав хлопчик серед безконечних сивих полинових рівнин і безмежного неба у високості. Степ і небо увійшли в душу майбутнього письменника назавжди.

У дитячу художню літературу його привела як робота у виданнях для дітей, так і незабутні враження та спогади з власного дитинства.
Діти - герої творів Віктора Близнеця постають перед нами реальними, такими як і в житті. Вони: непосидючі, мрійливі, нерозважливі, надміру довірливі. Спільне, що їх єднає, - це доброта, щирість, багатство внутрішнього світу. 

Найпопулярніші твори письменника: повісті «Паруси над степом», «Землянка», «Древляни», «Звук павутинки», «Мовчун», «Женя і Синько», «Як народжувалася стежка», «Золота гора до неба», «Золота павутинка», повість-казка «Земля Світлячків».

З метою ознайомлення дітей з життєвим і творчим шляхом письменника – ювіляра  в районній дитячій бібліотеці та сільських бібліотеках – філіях було організовано книжкову виставку – портрет «Писати дітям – його кредо», проводились літературні вікторини, літературні подорожі «Загадкова планета В.Близнеця», «У памяті, в душі, у слові…» та ін.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь