Турбота про людей літнього віку

Дата: 07.02.2019 16:20
Кількість переглядів: 861

Фото без описуПсихолог територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Уманського району Наталія Розборська частий гість у Рижавському стаціонарному відділенні. Підопічні відділення завжди раді бачити Наталію Анатоліївну та охоче спілкуються з нею на різні теми.

Як ми знаємо, похилий вік не завжди асоціюється з позитивом, особливо на фоні перебування в будинках престарілих. Тому тут виникає необхідність психологічної допомоги по формуванню нової ідентичності, нового сенсу життя.

Поступаючи до такого закладу, відбувається зміна соціального статусу похилої людини, що пов’язана з різними факторами: виходом на пенсію, втратою близьких людей і друзів, що пов'язано з їх смертю, обмеженість спілкування з іншими, труднощі самообслуговування, погіршення економічного положення, з діями шахраїв, які обманними діями забирають квартири самотніх похилих людей. Очевидно, що зниження функціонального стану організму похилої людини роблять його більш залежним, а як наслідок, з пасивною життєвою позицією.   Процес адаптації в новому “домі” йде дуже складно через зміну звичної життєдіяльності: непередбачувані ситуації, нові люди, незвичні умови, відсутність ясності щодо свого нового соціального статусу. Ці життєві обставини, які змушують похилу людину не тільки пристосовуватися до зовнішнього оточення, а й реагувати на зміни, що відбуваються в ньому самому. Все це потребує від похилої людини мобілізації фізичних і психічних резервів , яких може просто не вистачати.

Тому завдання психолога полягає у тому, щоб допомогти похилій людині переосмислити власний досвід, віднайти нові сенси життя, відпустити негативні емоції, які призвели до такого становища і сконцентруватися на особистісному зростанні в умовах перебування в будинках престарілих.

Територіальний центр соціального обслуговування

(надання соціальних послуг) Уманського району



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь