Відбулося засідання колегії Уманської РДА

Дата: 26.01.2018 16:22
Кількість переглядів: 1055

Сьогодні, 26 січня, відбулося засідання колегії Уманської районної державної адміністрації під головуванням очільника району Євгенія Данченка. Для участі у роботі колегії були запрошені голови  селищної, сільських рад, голова Паланської ОТГ, начальники та працівники управлінь, відділів, служб райдержадміністрації, представники засобів масової інформації.

На розгляд виносилося ряд важливих питань:

1.        Про роботу територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Уманського району за 2017 рік.

2.        Про стан розроблення містобудівної документації населених пунктів району.

3.        Про проведену роботу Уманським  районним центром соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді  протягом 2017 року.

4.        Про підсумки розгляду звернень громадян в Уманській райдержадміністрації за 2017 рік.

Фото без опису

З першого питання доповідала директор територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Уманського району Наталія Кицик. Вона зазначила, що у 2017 році різних видів соціального обслуговування та соціальних послуг потребували   2693особи, усіх їх було обслуговано територіальним центром:

- відділенням соціальної допомоги вдома – 1212 осіб;

- стаціонарним відділенням – 20;

- відділенням грошової та натуральної допомоги – 614;

- відділенням денного перебування – 847.

В 51 населеному пункті району 73 соціальних робітників  відділення   соціальної допомоги вдома надають комплекс соціально-побутових послуг одиноким непрацездатним громадянам   (пенсіонерам) згідно чинного законодавства, які за висновками медичного закладу потребують соціально-побутового обслуговування    та догляду в домашніх умовах. Не охоплено обслуговуванням  2 населених пункти, так як немає потреби  (Піківець, Коржова Слобідка).   

Кожним соціальним робітником обслуговується в середньому 12 осіб. Соціальні робітники щоденно відвідують підопічних та надають необхідні заходи соціальної послуги догляду вдома. Всього надано 247268 заходів.

Про проведену роботу Уманським  районним центром соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді протягом 2017 року звітувалася його директор Інна Гущина. Діяльність центру проводилася за такими напрямками: робота з сім'ями, які потрапили у складні  життєві обставини; соціальне супроводження прийомних сімей та дитячий будинок сімейного типу; надання соціальної допомоги та психологічної підтримки учасникам АТО та членам їх сімей; проведення заходів та благодійних акцій для своїх підопічних; профілактика негативних явищ у молодіжному середовищі тощо.

Зокрема, за словами Інни Гущиної, в результаті проведеної роботи було мінімізовано складні життєві обставини та знято із соціального супроводу 10  сімей, в яких виховується 38 дітей. Станом на 18 січня 2018 року під соціальним супроводом центру перебуває 8 сімей, у яких виховується 26 дітей.

Поінформувала про підсумки розгляду звернень громадян в Уманській райдержадміністрації за 2017 рік начальник відділу документообігу та контролю апарату райдержадміністрації Людмила Просянюк. Вона зазначила, що в минулому році до райдержадміністрації  надійшло 436 звернень громадян, що на 76 звернень менше, ніж за відповідний період 2016 року. Найбільш поширеними стали питання соціального захисту населення, зокрема, отримання житлових субсидій. Забезпечується постійний контроль за всебічним, кваліфікованим, об'єктивним розглядом звернень громадян у визначені діючим законодавством терміни, не допускається надання неоднозначних, необґрунтованих або неповних відповідей заявникам.

Начальник відділу містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства райдержадміністрації Алла Кодолова повідомила, що станом на сьогодні  містобудівна документація населених пунктів нашого району потребує оновлення, так як її розроблено ще у 1960-2000 роки, вона застаріла, втратила актуальність і є непридатною для використання. 

Оновлення та затвердження генеральних планів у поєднанні з детальними планами територій проведено лише у селах Собківка та Ладижинка.

Нині завершується виготовлення генеральних планів у поєднанні з детальними планами територій села Оксанина, Полянецьке, Текуча, Юрківка, генерального плану та плану зонування села Антонівка.

У 2018 році планується виготовлення містобудівної документації населених пунктів Бабанка, Коржова, Коржовий Кут, Посухівка, Рижавка, Ропотуха, Сушківка, Фурманка, Шарин, Ятранівка.

Проведено топографо-геодезичну зйомку населених пунктів Антонівка, Аполянка, Бабанка, Гереженівка, Коржова, Коржовий Кут, Косенівка, Оксанина, Полянецьке, Посухівка, Пугачівка,  Старі Бабани, Рижавка, Родниківка, Ропотуха, Сушківка, Текуча, Фурманка, Шарин, Юрківка, Ятранівка.

Не проводиться робота з оновлення генеральних планів та розроблення планів зонування, детальних планів території  Паланською об’єднаною територіальною громадою, Вільшанослобідською, Вільшанською, Городницькою, Гродзівською, Громівською, Доброводівською, Дубівською, Затишанською, Іванівською, Колодистенською, Коржовослобідською, Краснопільською, Острівецькою, Піківецькою, Рогівською, Свинарською, Степківською, Танською, Черповодівською сільськими радами.

За результатами оцінки містобудівної діяльності на території району протягом  2017 року видано 9 містобудівних умов та обмежень на забудову земельних ділянок, 54 будівельних паспортів на будівництво та реконструкцію житлових будинків садибного типу, 1 паспорт прив’язки тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності, 36 висновків про погодження проекту землеустрою щодо відведення земельних ділянок. Також у 2017 році за рахунок коштів інвесторів виготовлено 22 детальних плани територій на окремі земельні ділянки, у тому числі 4 розроблені райдержадміністрацією. Детальні плани територій розроблені в селах Берестівець, Городецьке, Громи, Дмитрушки, Кочержинці, Краснопілка, Острівець, Паланка, Піківець, Родниківка, Свинарка, Танське

Законодавством України встановлено, що містобудівна документація має бути правовою та інформаційною основою для інвестицій у будівництво, використання територій, реалізації масштабних проектів, а організацію і проведення робіт з планування територій на регіональному та місцевому рівнях покладено саме на місцеві ради та їх виконавчі органи за рахунок коштів відповідних місцевих бюджетів.

Кожне питання засідання було детально обговорено з метою аналізу, узагальнення та роботи над недоліками. Адже завдання районної влади – працювати над покращенням життя людей, чого так чи інакше стосуються всі підняті цього дня питання. В тому числі, і стан розроблення містобудівної документації населених пунктів району. Адже цей документ значно спростить оформлення спадщини, будівництво нових об’єктів, дасть можливість реалізовувати інвестиційні проекти і не тільки. Голова райдержадміністрації Євгеній Данченко вимагав від присутніх сільських голів забезпечити людям таку можливість, віднайшовши можливість розробити генеральні та детальні плани територій. 

 За підсумками розгляду питань були прийняті відповідні рішення.

Відділ взаємодії з громадськістю

апарату Уманської райдержадміністрації



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь