Голова РДА Євгеній Данченко взяв участь у нараді директорів закладів освіти району

Дата: 22.06.2018 16:35
Кількість переглядів: 899

22 червня відділом освіти, молоді та спорту Уманської районної державної адміністрації проведено нараду директорів закладів освіти району. Участь у ній взяли голова райдержадміністрації Євгеній Данченко та голова районної ради Оксана Супрунець.

У ході наради освітяни підвели підсумки роботи освітньої галузі у 2017/2018 навчальному році, обговорили підготовку закладів освіти до нового 2018/2019 року, розглянули питання оздоровлення та відпочинку дітей влітку 2018 року та алгоритм документального оформлення трудових відносин працівника та роботодавця.

Зокрема, начальник відділу освіти Борис Бондар повідомив, що мережа закладів освіти району у 2017/2018 навчальному році становила 22 заклади дошкільної освіти, 2 заклади позашкільної освіти (Центр дитячої та юнацької творчості та Дитячо-юнацький клуб фізичної підготовки) та 38 закладів загальної середньої освіти. У школах району навчалося 3549 учнів. Для 4 учнів було організовано інклюзивну форму навчання в Ладижинській, Кочубіївській ЗОШ та Дубівському, Черповодівському НВК. В 12 закладах освіти навчанням за індивідуальною формою було охоплено 25 учнів. Організовано профільне навчання за 7 профільними напрямами в 20 освітніх закладах району.

За минулий навчальний рік учні району здобули 12 перемог на обласних предметних  олімпіадах (10 – третіх, 2 – других місць), 1 третє місце та 1 учень нагороджений грамотою у конкурсі-захисті робіт Малої академії наук, ІІІ місце в обласному та ІІІ місце у Всеукраїнському етапі Міжнародного мовно-літературного конкурсу імені Тараса Шевченка.

У рамках проекту «Інноваційні школи Черкащини» Родниківську ЗОШ І-ІІІ ступенів  оснащено цифровими лабораторіями Еinstein™ (ЕЙШТЕЙН) та закуплено кабінети фізики, хімії та біології. Окрім цього, осучаснено мультимедійними дошками кабінети математики в Ладижинській ЗОШ І-ІІІ ступенів та Косенівському НВК; початковий клас Колодистенської ЗОШ І-ІІІ ступенів.

Враховуючи потреби, стовідсотково організовано підвіз 536 учнів та 157 педагогічних працівників до закладів освіти та додому. Загальний парк «шкільних автобусів» нараховує 18 одиниць транспорту.

Борис Борисович також поінформував присутніх керівників освітніх закладів району про Нову українську школу – ключову реформу Міністерства освіти і науки. Її головна мета – створити школу, у якій буде приємно навчатись і яка даватиме учням не тільки знання, як це відбувається зараз, а й вміння застосовувати їх у житті. З 2018/2019 навчального року по-новому вчитимуться всі першокласники Уманщини та загалом України.

Про особливості закінчення 2017/2018 навчального року та аналіз державної підсумкової атестації у 9 та 11 класах повідомила головний спеціаліст відділу освіти Людмила Стецюк. Про структуру нового 2018/2019 навчального року та освітні програми закладів загальної середньої освіти району розповіла завідуюча районним методичним кабінетом Ірина Світова.

Голова районної державної адміністрації Євгеній Данченко наголосив на необхідності підвищення якості знань учнів. З цією метою вимагав від директорів навчальних закладів обов’язково зробити висновки з результатів ЗНО, проаналізувати та вирішити проблемні питання. Окрім того, очільник району зауважив, що у літній період необхідно оперативно та на належному рівні провести ремонтні роботи у закладах освіти, аби у новому навчальному році учні мали можливість навчатися у гарних умовах.

Відділ взаємодії з громадськістю

апарату Уманської райдержадміністрації



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь