Сімейний лікар – ключова постать медичної реформи у 2018 році

Дата: 02.11.2017 16:53
Кількість переглядів: 1187

Верховна Рада ухвалила урядовий законопроект щодо медичної реформи, яка стартує вже з наступного року. Саме це стало ключовою темою для спілкування між головою Уманської райдержадміністрації Євгенієм Данченком, головою районної ради Оксаною Супрунець та головним лікарем Центру первинної медико-санітарної допомоги Олександром Новаківським під час візиту керівників району в адмінкорпус медзакладу.

Фото без опису

У 2018 році на первинній ланці медичної допомоги запроваджується нова модель фінансування охорони здоров’я – за нею працюватимуть сімейні лікарі, терапевти, педіатри. Реформа передбачає перехід від фінансування медзакладів згідно кошторису до оплати державою фактично наданої медичної допомоги конкретній людині. «Гроші йтимуть за пацієнтом» – людина звертається в медичний заклад, до конкретного лікаря за допомогою, а держава перераховує кошти в заклад, в якому працює лікар, або безпосередньо лікарю, якщо він має власну практику.

Поряд з цим відбудеться повна інформатизація медичних карток пацієнтів, що значно спростить і лікування хворих, і взаємодію в медичних установах різного рівня. Але для цього лікарям необхідно буде пройти спеціальне навчання.

Про все це розповів Олександр Новаківський за участі своїх колег.

Фото без опису

Євгеній Данченко наголосив, що до цих змін необхідно бути готовими і морально, і матеріально-технічно. Важливо знати механізми переходу на новий спосіб роботи та розуміти, як використати виділені на реформу державні кошти. Особливі зусилля варто спрямувати і на те, щоб населення не відчуло дискомфорту в ході медичної реформи. Районна влада, у свою чергу, готова на усіх кроках підтримувати сімейну медицину. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь