На координаційній нараді обговорили актуальні питання життєдіяльності району

Дата: 09.10.2020 15:09
Кількість переглядів: 684

8 жовтня голова Уманської районної державної адміністрації Світлана Волошенюк провела координаційну нараду за участі заступника голови районної ради Петра Бабкіна, керівників структурних підрозділів райдержадміністрації, керівників інших установ та організацій району, голів об’єднаних територіальних громад, сільських голів, представників силових структур, громадських організацій.

Фото без опису

Насамперед, на нараді обговорили проведення нормативно-грошової оцінки землі та встановлення меж населених пунктів району. З цього питання виступили начальник міськрайонного управління в Уманському районі та м. Умань ГУ Держгеокадастру у Черкаській області Олександр Борсенко та начальник відділу розвитку сільських територій та захисту довкілля райдержадміністрації Валентина Мовчанюк. Як було зазначено, передумовами завершення земельної реформи є повна інвентаризація земельних ділянок та отримання Держгеокадастром усіх відомостей про землі, їх цільове призначення, дані про кількісну і якісну характеристику земель, їх оцінку, про розподіл земель між власниками і користувачами.

Одним з основних принципів, на якому базується Державний земельний кадастр, це обов’язковість внесення до нього відомостей про всі його об’єкти, а саме про межі адміністративно – територіальних одиниць та нормативну грошову оцінку земель населених пунктів. Межі села, селища, міста встановлюються і змінюються за проектами землеустрою щодо встановлення (зміни) меж адміністративно-територіальних одиниць. Рішення про встановлення і зміну меж сіл, селищ, які входять до складу відповідного району, приймаються районною радою за поданням відповідних сільських, селищних рад.

На звітну дату по Уманському району встановлені межі лише 17 населених пунктів, що становить 32,1% від загальної кількості сіл, селища району. Загальна площа 53 населених пунктів Уманського району складає 19344,46 га з яких лише на 6672,82 га (34,5%) виготовленні проекти землеустрою щодо встановлення адміністративно – територіальної межі. Зважаючи на це, сільським головам було рекомендовано пришвидшити роботу в цьому напрямку.

Далі на нараді розглянули хід виконання районного та місцевих бюджетів, про що доповіли начальник фінансового управління райдержадміністрації Микола Коваленко та начальник Уманського відділу податків і зборів з фізичних осіб управління податкового адміністрування Головного ГУ ДПС у Черкаській області Владислав Якубенко.

Зокрема, Микола Коваленко детально проаналізував основні джерела наповнення бюджетів – плата за землю, єдиний податок з сільськогосподарських товаровиробників, акцизний податок – і зазначив, що по кожному з них є резерви.

Тож голова Уманської райдержадміністрації Світлана Волошенюк доручила окремим сільським радам звернути особливу увагу на надходження земельного податку. А також сільським головам забезпечити дієву співпрацю з сільськогосподарськими господарствами та депутатським корпусом в частині соціально-економічного розвитку та оптимізації наповнення селищного та сільськи бюджетів шляхом внесення пропозицій відносно коригування ставок орендної плати за землі для ведення товарного сільськогосподарського виробництва (рілля) у розмірі не менше 12 відсотків нормативної грошової оцінки земельних ділянок.

Велика частина зібрання була присвячена питанню підготовки до виборів 25 жовтня 2020 року. Начальник відділу ведення Державного реєстру виборців апарату райдержадміністрації Оксана Бондаренко наголосила на оперативному і повному поданні сільськими радами відомостей про виборців, щодо яких протягом попереднього місяця встановлено постійну нездатність пересуватись самостійно.

Про підготовку до народного волевиявлення розповіла Валентина Моргун, голова Уманської районної територіальної виборчої комісії Черкаської області.

Під час організації та проведення виборів, органи влади повинні вжити заходів, щоб виборці, кандидати, члени виборчих комісій, спостерігачі та інші задіяні суб'єкти не постраждали від надзвичайних ситуацій різного характеру та надзвичайних подій. Тож фахові рекомендації щодо забезпечення громадського порядку, протиепідемічної безпеки, пожежної безпеки, а також реагування на терористичні загрози під час виборчого процесу 2020 надали завідувач сектору з питань цивільного захисту, оборонної роботи та взаємодії з правоохоронними органами райдержадміністрації Віра Сакал, начальник районного відділу управління Державної служби надзвичайних ситуацій України в Черкаській області Олександр Лебідь, директор КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Олександр Новаківський.

Координаційна нарада дала змогу обговорити ряд нагальних питань, вирішити проблемні моменти, обмінятися досвідом та отримати нову інформацію з важливих для життєдіяльності району напрямків. Підсумовуючи зібрання, голова райдержадміністрації Світлана Волошенюк подякувала всім учасникам за активність і результативну роботу.  

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь