Офіс Президента та МОЗ об’єднали зусилля для активізації закупівель кисневого устаткування для боротьби з COVID-19 – Кирило Тимошенко

Дата: 27.11.2020 15:19
Кількість переглядів: 296

Фото без описуКількість ліжок, обладнаних кисневим устаткуванням для боротьби з COVID-19, у медичних закладах України щотижня збільшується на три тисячі. Раніше цей показник становив менше тисячі. Про це розповів заступник керівника Офісу Президента України Кирило Тимошенко в інтерв'ю програмі «Бацман».

«У нас є завдання – думаю, ми його виконаємо – до 20 грудня забезпечити 80% ліжок киснем. Зараз цей показник – практично 50%. І ми його збільшуємо», – заявив він.

Кирило Тимошенко зазначив, що відсоток ліжок із киснем важко збільшити швидко, адже паралельно в лікарнях зростає кількість ліжко-місць.

«Збільшуємо ліжко-місця – зменшується відсоток (ліжок. – Ред.) із киснем. Тому що це одночасний процес», – пояснив він.

Заступник керівника Офісу Президента зауважив, що за боротьбу з коронавірусом відповідає як Міністерство охорони здоров’я, так і місцева влада, яка несе частину відповідальності у зв'язку з децентралізацією. Тому Офіс Глави держави спільно з МОЗ наразі об’єднали зусилля для вирішення цієї проблеми.

«Ми з'єднали це все воєдино, щоб швидко здійснювати закупівлю, установку кисневих станцій», – сказав Кирило Тимошенко.

Заступник керівника Офісу Президента вважає: влада зробить відповідні висновки щодо осіб, які відповідальні за погане забезпечення лікарень кисневим устаткуванням для боротьби з пандемією.

Водночас Кирило Тимошенко наголосив, що проблема із закупівлею такого обладнання існує і в інших країнах. Так, нині про більшість поставок можна домовитися лише на лютий-березень 2021 року.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь