Голодомор в документах і свідченнях

Дата: 30.11.2020 10:11
Кількість переглядів: 703

Голод…  Страшне слово повертає нас у далекі 1932-1933 роки. Український народ у смутку і скорботі доземно схиляє голови, вшановуючи пам’ять мільйонів його жертв, засуджуючи творців цієї чорної сторінки в історії України. Це  не просто біль і рана. Це – чорна діра нашої історії, яка могла безповоротно поглинути не тільки Україну, а й будь-яку надію на життя.

Фото без опису

Національна пам'ять формує національну свідомість. Без національної пам’яті немає майбутнього нації. Задля збереження та вшанування пам’яті невинно загиблих українців архівний відділ Уманської райдержадміністрації організував виставку книг, виданих Українським Інститутом національної пам’яті «Національна книга пам’яті жертв Голодомору 1932-1933 років в Україні», «Національна книга пам’яті жертв Голодомору 1932-1933 років в Україні – Черкаська область», «Голод 1932-1933 років на Черкащині. Книга пам’яті в документах та спогадах» та «Голодомор 1932-1933 років на Уманщині (очима свідків, мовою документів)», які увібрали в себе документальні свідчення з архівних джерел, свідчення очевидців, а також списки загиблих від голоду.

Також розміщено для експонування  архівні копії документів Державного архіву Черкаської області, приурочені вищезазначеним трагічним подіям.

Виставка привертала увагу відвідувачів архівного відділу. Вони активно переглядали матеріали, задавали додаткові питання та вкотре пересвідчилися, що голод 1932-33 років був не природнім явищем, а штучним творінням радянського тоталітарного режиму, спрямованим на знищення українства.

Фото без опису

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь