«Черкащина – серед лідерів в Україні з протестованих методом ПЛР», – Людмила Кравченко про поширення COVID-19

Дата: 09.12.2020 15:13
Кількість переглядів: 256

Майже 174 тисячі жителів області пройшли ПЛР-тестування, а це – 14,6% від усіх жителів області. Такий показник охоплення – один з найбільших серед областей України. Про це у ході традиційного брифінгу в ОДА розповіла головна санітарна лікарка Черкащини Людмила Кравченко.

Нині коронавірус діагностували у 28 729 осіб, тобто 16,5% від усіх протестованих. З них 1911 – у працівників медичних установ.

– У середньому щодоби ми у лабораторному центрі проводимо 1,5 тисяч тестувань, – каже Людмила Кравченко. – Зазвичай, після вихідних відбувається накопичення матеріалів від медичних закладів. Тому виходить, що за вихідні кількість зафіксованих захворілих дещо менша. За 8 грудня ми провели 1 548 досліджень, з яких 816 – позитивні. Нині найвищий рівень захворюваності фіксуємо у Каневі, Кам’янському, Шполянському, Катеринопільському та Канівському районах. Найбільше підтверджених випадків зараження припадає на вікову групу 40-59 років, смертей від цієї хвороби – у віковій групі 60-79 років. Найменша кількість захворювань серед дітей.

За даними обласного управління освіти і науки, нині призупинили навчання у 361 класі. На COVID-19 захворіли 253 учні та 446 вчителів та працівників школи.

– Вкотре наголошую – дотримання карантинних правил є на сьогодні пріоритетом для кожного громадянина, – зазначила Людмила Кравченко. – Носіть обов’язково маски, робіть щеплення від грипу, дотримуйтеся соціальної дистанції, обробляйте руки антисептичними засобами та бережіть себе й своїх близьких.

За інформацією Черкаської ОДА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь