Черкаська ОДА звернулася до НКРЕКП з приводу тарифів “Уманьгазу” (документ)

Дата: 14.01.2021 22:07
Кількість переглядів: 535

Черкаська обласна державна адміністрація звернулася до НКРЕКП щодо перегляду тарифів на послуги розподілу природного газу, встановленого на ПрАТ “Уманьгаз”.

Відповідний документ підписав в.о. голови Черкаської ОДА Віктор Гусак.

Послуги з розподілу природного газу в області надають два Оператори газорозподільних мереж: АТ ,,Черкасигаз“, ПрАТ ,,Уманьгаз“ (надає послуги на території Маньківського, Христинівського, Уманського районів та м. Умань).

– Так, з 01.01.2021 тариф на послуги розподілу природного газу встановлений постановою Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (далі – НКРЕКП)
для АТ ,,Черкасигаз“ становить 0,648 грн за 1 куб м з ПДВ (тариф збільшився на 0,072 грн у порівнянні до минулорічного тарифу). Постановою НКРЕКП від 16.12.2020 для ПрАТ ,,Уманьгаз“ – 2,496 грн за 1 куб м з ПДВ. Тобто тариф збільшився на 1,296 грн – майже удвічі в порівнянні до минулорічного тарифу, – йдеться в листі.

Фото без опису

Черкащани вже в лютому повинні відчути зниження тарифу на газ до 30%. За ініціативи Президента, на період карантину буде запроваджено державне регулювання ціни на газ.

Натомість обласна державна адміністрація готова стати майданчиком для обговорення та напрацювання конструктивних пропозицій у цій сфері.

Рішення про державне регулювання ціни на газ тимчасове та не означає, що Уряд відмовляється від розвитку ринку газу в Україні. Крім того, на ринку газу зараз існує низка проблемних питань. Тому у держави буде час відрегулювати ринок, подолати монополію окремих компаній.

Важливо, що сьогодні черкащани самі можуть обрати постачальника газу із найнижчою ціною. Саме це і сприятиме демонополізації ринку газу. 

За інформацією Черкаської ОДА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь