Головне наше завдання – забезпечити збереження людських життів, - Ігор Миклащук

Дата: 16.04.2021 15:13
Кількість переглядів: 592

Об’єднати зусилля навколо боротьби з пандемією, викликаною поширенням коронавірусної хвороби CОVID-19 – головна тема проведеної 15 квітня наради голови Уманської райдержадміністрації Ігоря Миклащука з головою Жашківської територіальної громади Ігорем Цибровським, директором Центру первинної медико-санітарної допомоги Жашківської міської ради Романом Кушніренком, директором Жашківської багатопрофільної лікарні Юрієм Левченком.

Фото без опису

На базі Центру первинної медико-санітарної допомоги функціонує 25 ФАПів та 7 амбулаторій загальної практики сімейної медицини. Працює 20 лікарів, які проводять поточні прийоми хворих та ведуть пацієнтів, хворих на COVID-19. Потоки пацієнтів – розділені.

Отримано 300 доз вакцини від коронавіруса, всі використано в належні терміни на 5 пунктах щеплень. Днями очікується поставка нової партії вакцин.

ПМСД працює як на Жашківську ОТГ, так і Баштечківську. В межах співпраці Баштечківська передбачає відповідні кошти у своєму бюджеті.

Лікарями Центру укладено 86,5 % декларацій від загальної кількості населення Жашківської та Баштечківської ОТГ. З літа 2020 року діє електронний реєстр пацієнтів та електронна черга.

В Жашківській багатопрофільній лікарні щодня перебуває до 40 пацієнтів із COVID-19, з них 5-6 – в реанімації, 1-2 – важких хворих. Діє 4 COVID-бригади. Усі, хто працює з коронавірусними пацієнтами, отримують доплати.

  Наразі заклад забезпечений 103 кисневими концентраторами, 7 ШВЛ та 36 кисневими балонами. Найближчим часом планують отримати 2 концентратори високого тиску. І це повністю закриває потреби по лікуванню хворих на COVID-19.

Водночас, сьогодні в лікарні зберегли надання медичної допомоги при пологах, невідкладну хірургію, травматологію. Надалі місцева влада планує докласти максимум зусиль для того, щоб зберегти невідкладну хірургію і травматологію. Це зумовлено розташуванням медичного закладу поряд з автотрасою державного значення – М-05 Київ-Одеса.

Наразі в лікарні існує дефіцит лікарських кадрів, серед працюючих 48 % – пенсійного віку, 20 % – передпенсійного.

Проблемним є те, що доводиться працювати із застарілим обладнанням. Вкрай необхідно придбати мобільний флюорограф, комп'ютерний томограф чи МРТ для надання кваліфікованої медичної допомоги, зокрема при інсультах та паліативній допомозі, оскільки в регіоні - 1091 онкохвора особа.

Усі проблемні питання, озвучені цього дня, було взято на контроль голови Уманської РДА Ігоря Миклащука. Він подякував керівникам медичних установ за організацію належного лікування хворих на COVID-19.

«Інформація про всі медичні заклади концентруватиметься в райдержадміністрації, відтак зможемо оперативно допомагати у вирішенні нагальних питань. Це стосується як методичної допомоги, так і матеріальної. Приміром, якщо терміново буде необхідний кисень для пацієнтів, зможемо доставити з іншої лікарні, де він буде в наявності. Головне наше завдання – забезпечити збереження людських життів», - підсумував Ігор Миклащук.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь