«Соціальна відповідальність бізнесу не менш важлива, ніж виробнича ефективність», - Ігор Миклащук під час візиту в ТОВ «Дукра Агро»

Дата: 01.07.2021 16:13
Кількість переглядів: 232

Голова Уманської районної державної адміністрації Ігор Миклащук з робочим візитом побував на товаристві «Дукра Агро», яке здійснює виробничу діяльність на території Уманського району. Разом із заступником директора Олександром Попелюхом поспілкувалися про стан їхньої діяльності, перспективи розвитку, а також про соціальні проєкти.

Фото без опису

Товариство "Дукра Агро" 18 років тому заснував німецький фермер Йоганн Венцль. Починалося все із села Роги колишнього Маньківського району, де й понині розташована господарсько-технологічна база. Зараз "Дукра Агро" – це сучасне, стабільно та ефективно працююче господарство, яке вирощує пшеницю, кукурудзу, соняшник, ріпак та цукровий буряк. В  обробітку – близько 4 тис. га землі в п'яти населених пунктах. Має власний елеватор та зерносховища.

Іноземні інвестиції створили додаткові робочі місця з конкурентоздатною зарплатою, що важливо для сільських населених пунктів. В сезон кількість працівників досягає 80 осіб.

Як розповів Олександр Попелюх, велику увагу ТОВ «Дукра Агро» приділяє соціальній підтримці населених пунктів. За сприяння товариства оновилося село Роги: збудовані асфальтні дороги, проведено водогін, встановлено дитячий майданчик, забезпечуються заклади освіти, культури та медицини. За кошт підприємства фінансуються культурно-масові заходи, системно організовуються екскурсії для дітей до визначних місць, готуються подарунки школярам на перший і останній дзвоник, а також утримується футбольна команда «Граніт» із Старих Бабанів.

Підтримка на соціальний розвиток надається і іншим населеним пунктам, де працює товариство. Тому "Дукра Агро" має гарну репутацію і прихильність людей. Щорічна допомога селам складає біля 1 млн грн, а сума сплачених податків до бюджетів всіх рівнів – близько 10 млн грн.

Сам Олександр Попелюх має активну громадську позицію, був депутатом Маньківської районної ради, а нині – Маньківської селищної громади. Системно приймає громадян за місцем проживання, активно відстоює їх інтереси, як член бюджетної комісії – докладає зусиль до формування бюджету громади і його раціонального розподілу для населеного пункту, який представляє. 

«Соціальна відповідальність бізнесу не менш важлива, ніж виробнича ефективність, адже таким чином села залишаються перспективними і мають можливість розвиватися», - зазначив після зустріч Ігор Миклащук.

«Робочі місця, достойна зарплата, прозора сплата податків та соціальна підтримка населених пунктів – напевне, головні критерії, за якими визначається рівень життя людей та розвитку певної території. Очевидно, що ТОВ «Дукра Агро» створює саме такий мікроклімат у селах, в яких працює», - відзначив голова РДА.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь