Головні питання розвитку освітньої галузі територіальних громад району обговорили за круглим столом

Дата: 02.10.2021 00:25
Кількість переглядів: 695

Фото без опису

День працівників освіти – це не лише чудова нагода подякувати учителям, викладачам та працівникам освіти за вагомий вклад в розвиток педагогічної науки, за відданість обраній справі, професіоналізм, готовність завжди навчати та навчатись, а й підвести підсумки та зосередити увагу на актуальних питаннях освітньої галузі.

За ініціативи Уманської районної державної адміністрації на базі Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини відбувся комплексний захід для освітян – засідання круглого столу з питань розвитку освітньої галузі територіальних громад Уманського району. Модератором зустрічі був голова Уманської районної державної адміністрації Ігор Миклащук. Він наголосив на важливості співпраці з вищою школою для сприяння розвитку освіти об’єднаних територіальних громад.

Основні питання підвищення професійної компетентності педагогічних працівників та профорієнтаційної роботу з молоддю розкрила  радник ректора УДПУ імені Павла Тичини Світлана Цимбал-Слатвінська.

Доповідачка відмітила важливі аспекти співпраці закладів вищої та загальної середньої освіти у профорієнтаційній роботі та відзначила, що забезпечення доступної та якісної освіти є одним із головних пріоритетів  сучасної держави. Для індивідуального профорієнтаційного консультування не лише для вступників, а й для батьків та педагогів в Уманському державному педагогічному університеті імені Павла Тичини на базі відділу професійної роботи та університетської підготовки функціонує інформаційно-консультаційний центр для професійної орієнтації вступників. Фахівці центру допомагають абітурієнтам створити електронний кабінет, відсканувати і завантажити необхідні документи та сформувати “карту вступу”, надають детальні консультації щодо особливостей вступної кампанії, проводять профорієнтаційну діагностику, інформують про освітні програми і спеціальності, за якими можна здобути вищу освіту в університеті.

Інвестиція в освіту – це інвестиція в людський капітал країни, який стає особливо важливим тепер, коли економічне зростання дедалі більше залежить від високих технологій та навичок, що дозволяють працювати з такими технологіями.

Особливої уваги заслуговує питання реформи харчування дітей шкільного віку. Зокрема, про нові підходи до організації шкільного харчування розповіла Лариса Качанова – начальник Уманського управління головного управління держпродспоживслужби в Черкаській області. За її словами, харчування має бути раціональним та спрямованим на формування здорових харчових звичок.

Про створення нового повноцінного меню за шеф-кухарем Євгеном Клопотенком розповіла начальник відділу освіти Монастирищенської міської ради Ніна Завертана. Вона зазначила, що першочерговим є піклування про здоров’я школярів. Чинником, що безпосередньо впливає на здоров’я, є харчування. Саме тому в сучасних закладах освіти буде здійснено ряд важливих змін, які стосуються системи харчування.

Активно обговорювалося  питання реалізації грантових проєктів в освітній галузі територіальної громади. Головний спеціаліст фінансового управління Паланської сільської ради Наталія Станіславчук наголосила, що реалізація гранду – це не заслуга однієї людини. Робота над проєктами – це завжди командна робота. Тому важливим є створення таких команд у територіальних громадах Уманського району для реалізації грантових програм. На розгляд присутніх був представлений ряд успішних прикладів реалізації грантових проектів у Паланській територіальній громаді.

У рамках реалізації програми Президента України Володимира Зеленського “Здорова Україна” в територіальних громадах Уманського району розташовують спортивну інфраструктуру для активного відпочинку місцевих мешканців. “Такі локації  встановлено в  шести громадах. Це сприяє популяризації здорового способу життя не лише серед дітей та молоді, ай між людьми старшого віку” – зазначив голова Уманської райдержадміністрації Ігор Миклащук.

На зустрічі розглядалися ряд інших важливих питань. Зокрема,  питання соціального захисту педагогів в умовах реформування галузі, про національно-патріотичне виховання в закладах освіти територіальних громад, про формування спроможної мережі ліцеїв для запровадження якісної профільної середньої освіти.

Завершили захід на приємній ноті: з нагоди професійного свята, голова Уманської райдержадміністрації Ігор Миклащук відзначив почесними грамотами райдержадміністрації працівників освіти за вагомі особисті внески в розвиток педагогічної науки.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь