«Кількість захворілих перевищує кількість одужавших», – Лариса Кошова про ковід-ситуацію на Черкащині

Дата: 15.11.2021 16:59
Кількість переглядів: 518

Фото без опису

В області утримується стабільно високий рівень захворюваності на COVID-19. У будні зберігається тенденція до виявлення у середньому 700 нових випадків захворювання на ковід. У вихідні ця цифра дещо менша – 300-350 нових захворілих. Втім досі кількість захворілих перевищує кількість тих, хто одужав. На цьому наголосила заступниця очільника області Лариса Кошова.

Нині в області лікуються від коронавірусу 15,5 тисяч осіб, з них на стаціонарі – понад тисяча. Збільшується й кількість захворілих дітей. 

– Завантаженість ліжкового фонду зараз становить 55,5%, а по Черкасах – 67,8%, – наголосила посадовиця. – Тобто ми бачимо, що ситуація стабільно незадовільна за рівнем захворюваності. Водночас з уведенням «червоної» карантинної зони, спостерігаємо збільшення кількості тих, хто хоче вакцинуватися. Зробити це можна у 101 пункті щеплень, у 32 центрах вакцинації. Діють 25 мобільних бригад. Зі свого боку ми постійно моніторимо ситуацію, аби зробити процес вакцинації більш комфортним.

Так, в області продовжили години роботи деяких центрів вакцинації, зокрема в Черкасах та Умані. Йдеться про черкаські центри в ТРЦ «Любава», який тепер працює до 20.00, Центр підвищення кваліфікації кадрів, що тепер працює з 8.00 до 17.00 та уманський «Епіцентр» – з 12.00 до 18.00.

– Для вакцинації в області доступні всі вакцини, незабаром – і Moderna, – зазначила Лариса Кошова. – Її ми отримали минулого тижня, тож запитуйте в центрах вакцинації. Центри вакцинації працюють до останнього відвідувача. Адже єдиний захист від ковіду – це вакцинація.

Усього з початку вакцинальної кампанії в області щепилися проти ковіду 688,3 тисячі областян. З них повністю завершили курс 292 тисячі.

Пресслужба ОДА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь