Правоохоронці Уманщини роз’яснюють дітям та батькам про відповідальність за ”мінування” шкіл

Дата: 07.02.2022 15:55
Кількість переглядів: 269

Фото без опису

У наш час надзвичайно важливою є співпраця закладів освіти з працівниками правоохоронних органів. Адже профілактична робота дає можливість виробляти у дітей уміння діяти в надзвичайних ситуаціях, приймати правильні рішення, володіти навичками самозбереження, знати свої права та обов’язки. 

На виконання доручення заступника голови Черкаської ОДА Лариси Кошової, у співпраці з відділом освіти, охорони здоров’я, культури, спорту та туризму Уманської РДА, працівниками правоохоронних органів, відділами освіти територіальних громад складено графіки профілактичних заходів з учнями та батьками закладів загальної середньої освіти.

Згідно  з затвердженим графіком відбулось 34 превентивних заходи у громадах: Бабанська громада (3 заклади 04.02), Баштечківська громада (1 заклад 03.02, 3 – 04.02), Буцька громада (4 ЗЗСО 04.02), Дмитрушківська громада (2 заклади  04.02.), Жашківська громада (3 заклади 03.02, 1 – 04.02), Ладижинська громада (3 заклади – 03.02), Монастирищенська громада (1 ЗЗСО 03.02, 1 – 04.02), Паланська громада (2 заклади – 02.02, 1 – 03.02, 3 – 04.02, 1 – 05.02), Христинівська громада (2 ЗЗСО – 03.02, 3 – 04.02). На 07.02.2022 заплановано зустрічі з батьками ще у 13 закладах загальної середньої освіти територіальних громад району.

Поліцейські ювенальної превенції разом із дільничними офіцерами поліції, поліцейськими офіцерами громад та вибухотехніками проводять в навчальних закладах уроки зі школярами з метою роз’яснення про кримінальну та адміністративну відповідальність за неправдиві ”мінування”. Вони наголошують на недопустимості участі дітей в телеграм-чатах та телеграм-каналах, де за необізнаності та своєї легковажності стають учасниками гібридної війни.

Завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху, чи інших дій, що загрожують безпеці громадян, відповідно статті 259 Кримінального кодексу України, караються позбавленням волі на строк від 2 до 6 років. Якщо об’єктами стали, наприклад, заклади охорони здоров’я, чи школи – від 4 до 8 років. Щонайменше, батьки можуть заплатити штраф, коли на них складуть протокол за статтею 184 КУпАП.

Такі заходи за участі поліцейських будуть проводені в усіх закладах освіти Уманщини.

Уманська РДА



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь