Колегія Уманської РДА розглянула важливі питання життєдіяльності району

Дата: 31.10.2018 17:15
Кількість переглядів: 1154

30 жовтня відбулося чергове засідання колегії Уманської районної державної адміністрації під головуванням голови райдержадміністрації Євгенія Данченка. Участь у ньому взяли голова Уманської районної ради Оксана Супрунець, сільські голови, представники громадськості. 

На порядок денний виносилося три питання:

1. Про виконання районного та місцевих бюджетів, особливості формування бюджету в 2019 році.   

2. Про підсумки економічного і соціального розвитку району за      9 місяців  2018 року

3. Про здійснення заходів щодо захисту прав, свобод і законних інтересів дітей.

Фото без опису

  За 9 місяців 2018 року обсяг доходної частини місцевих бюджетів району склав 388509,9 тис. грн, з них надходження до загального фонду – 377849,2 тис. грн, спеціального фонду – 10660,7 тис. грн, - поінформував, виступаючи з першого питання, начальник фінансового управління райдержадміністрації Микола Івасюк.

У порівнянні з надходженнями за відповідний період минулого року збільшено надходження платежів до загального фонду місцевих бюджетів на 25326,6 тис. грн або на 27,2 %.

За підсумками 9 місяців 2018 року забезпечено виконання районного бюджету та 37 сільських бюджетів по доходах загального фонду (без трансфертів), крім Бабанського селищного бюджету, Коржівського, Коржовокутського, Полянецького та Черповодівського сільських бюджетів.

Райдержадміністрація постійно працює над збільшенням надходжень до бюджету району: проводяться засідання міжвідомчої комісії райдержадміністрації з питань протидії корупції, детінізації виплати заробітної плати; активізовано роботу щодо ефективного використання земель; проводиться робота з головами селищної і сільських рад щодо підвищення ставки земельного податку до 1 % за земельні частки (паї), виділені в натурі на місцевості.

Тож Микола Івасюк вкотре дав рекомендації сільським головам, як не допускати помилок у плануванні бюджету та окреслив шляхи збільшення надходжень.

Фото без описуСпівдоповідачами з цього питання також були начальник Уманської об’єднаної державної податкової інспекції Головного управління державної фіскальної служби у Черкаській області Володимир Сліпченко та сільські голови, в яких не виконано сільські бюджети. 

Голова Уманської РДА Євгеній Данченко закликав сільських голів виправити ситуацію з бюджетами і не допускати подібного в майбутньому.

Доповідаючи про підсумки економічного і соціального розвитку району за 9 місяців  2018 року, начальник відділу економічного розвитку і торгівлі райдержадміністрації Тетяна Солом’яна наголосила: «Впродовж останніх років ми усвідомлено і з розумінням підходимо до аналізу і програмування інвестиційної діяльності в районі. Розглядаємо її, перш за все, як засіб для оновлення виробництва і запровадження нових сучасних технологій. Основним джерелом інвестицій, як і раніше, залишатимуться власні кошти підприємств і організацій. В поточному році підприємствами району освоєно 115,671  млн грн капітальних інвестицій, і на одного жителя району складає 2706,3 грн».

У 2018 році уже завершено будівництво кормоцеху ТОВ ”Агроплант” на суму 1741 тис. грн. До кінця року планується реалізувати ще ряд інвестиційних проектів, а саме:  

- будівництво карантинника в с. Колодисте ТОВ ”АПК Насташка”;

- ведення в дію ІІ черги будівництва заводу із виробництва міцелію для вирощування грибів (печериці) ТОВ ”Мікоген-Центр”;

- встановлення лінії з виробництва пелетів із соломи КСП ”Родниківка”;

- будівництво сонячної електростанції в с. Колодисте ТОВ ”Енерго Імпульс Україна»;

- будівництво сонячної електростанції в с. Старі Бабани ТОВ ”Енергетична компанія ”Сонячна”;

- будівництво електрогенеруючої фотогальванічної станції потужністю 450 кВт в с. Родниківка ТОВ ”Еко Сезар”;

- будівництво готелю на території ресторанно-готельного комплексу ”Застава” в адмінмежах Дмитрушківської сільської ради ФОП Микитчак П.П.

З метою соціального захисту населення системою державної допомоги, в тому числі і житловими субсидіями, охоплено 15043  громадян.

- За 9 місяців 2018 року виплачено допомог, субсидій, пільг, компенсацій на суму   100 млн.384 тис.грн.

Протягом поточного року працевлаштовано 929 незайнятих громадян, в тому числі 565 осіб, що мали статус безробітного.

Одним із першочергових завдань соціально-економічного розвитку району є ремонт та утримання доріг комунальної форми власності.

В районі нараховується 863 км доріг комунальної власності,  з них майже 50 % або 400 км потребують ремонту. В поточному році на ремонт доріг комунальної власності передбачено 21474,3 тис. грн, використано – 16539,5 тис. грн, з них спрямовано на поточні ремонти 6367,5 тис. грн, капітальні – 10162 тис. грн. Роботи проводилися в 23 населених пунктах району.

Крім того, ремонти доріг проводились за рахунок сільськогосподарських підприємств ТОВ ”Прометей”, ТОВ ”Агрокомплекс Вільшанка”, ТОВ ”Оксанино”, ПП Рогова,  ФГ ”Хорста”.

Загалом Тетяна Соломяна охарактеризувала всі напрямки економічного і соціального життя району. А наприкінці доповіді підсумувала, що на виконання заходів  програми економічного і соціального розвитку протягом І півріччя 2018 року спрямовано 34795,5 тис. грн, з них кошти державного та районного бюджетів – 10648,2 тис. грн, місцевих бюджетів 19168,7 тис. грн та спонсорські кошти – 4978,6 тис. грн.

Фото без опису

Також виступили з цього питання директор Уманської районної філії Черкаського обласного центру зайнятості Василь Скрипник, начальник управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації Олег Ярошевич, сільський голова села Гродзево Петро Новицький.

Зокрема, Петро Новицький розповів про соціально-економічний розвиток села Гродзеве. Незважаючи на скрутну ситуацію з сільським бюджетом, зараз у населеному пункті реалізують дороговартісний проект – проведення водогону. Кошти на це зібрані, так би мовити, з миру по нитці – сільський бюджет, районний бюджет, Державний фонд регіонального розвитку, місцевий бізнес.

«При обмеженому бюджеті Гродзеве втілює такий значний проект розвитку, віднайшовши на це кошти з різних джерел.  Це заслуговує бути прикладом для інших сільських голів», - сказав голова РДА Євгеній Данченко.

Фото без описуПро здійснення заходів щодо захисту прав, свобод і законних інтересів дітей розповіла Олена Камінська, начальник служби у справах дітей райдержадміністрації. Нині на профілактичному обліку служб у справах дітей у зв’язку із неблагополучністю перебуває 63 сімї, в яких виховуються 169 дітей.

«Неблагополучність сімей породжують різні фактори, та головні із них – алкоголізм батьків, вживання ними наркотиків, ведення аморального способу життя. Для дітей, які проживають у таких сім’ях, асоціальна поведінка батьків  стає своєрідним прикладом їх власної поведінки. Тому особлива увага приділяється ранній профілактиці неблагополучних сімей, постійному відвідуванні працівниками служби у справах дітей, освіти, охорони здоров’я, ювенальної превенції, соціальної служби, сільської ради, громадськості  сімей, у перевірці умов утримання та виховання дітей, наданні всебічної допомога сім’ям», - зазначила Олена Петрівна. 

У районі створені та функціонують 6 прийомних сімей, де виховується 12 дітей та 2 дитячих будинки сімейного типу (12 дітей), 87 перебуває під опікою/піклуванням. Пріоритетною формою влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, залишається усиновлення. Насьогодні на території району у 17 сім’ях проживає 18 усиновлених дітей.

У результаті проведеної роботи протягом звітного періоду 17 сімей, у яких виховується 60 дітей, були взяті під соціальний супровід працівників центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. Про це розповіла його директор Інна Гущина. У ході соціального супроводу було поліпшено умови  проживання  у 12-ти сім'ях; надано допомогу одягом та дитячими іграшками для 10 сімей; надано шкільне приладдя для 11 дітей-першокласників; надано сприяння в оздоровленні 18 дітей із 7 сімей;  8-м сім'ям надано допомогу в оформленні соціальних виплат та ін.

У результаті проведеної роботи було мінімізовано складні життєві обставини та знято із соціального супроводу 5 сімей, в яких виховується 12 дітей. Зараз під соціальним супроводом  працівників центру перебуває 12 сімей, в яких виховується 48 дітей.

З кожного обговореного питання колегія прийняла відповідні рішення.

 

Відділ взаємодії з громадськістю

апарату Уманської райдержадміністрації

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь