Пряма мова. Юрій Ткаченко про актуальне

Дата: 28.02.2018 17:25
Кількість переглядів: 648

Фото без опису

Юрій Ткаченко, голова Черкаської ОДА

 

  • про діагностичні центри

            Унікальний проект втілюємо на Черкащині. Ми відкриваємо скринінгові центри «Здоров'я жінки». Їх буде п’ять по області: у Черкаському обласному онкологічному диспансері, Смілянській міській лікарні ім.Т.Шевченка, а також у центральних районних лікарнях у Золотоноші, Звенигородці й Умані. Останні два вже запрацювали. Решта – найближчим часом.

            Якісні зміни в медичних закладах Черкащини є нашим першочерговим завданням. І ми комплексно підходимо до вирішення проблем галузі. Щороку в області обстежують 300 тис. жінок. Із них – у 4,5 тис. виявляють рак. Часто на пізніх стадіях. Скринінгові центри – це охоплення більшої кількості жінок і виявлення онко на ранніх стадіях. Тобто більші шанси на одужання та життя. Усі скринінгові центри інформатизовані. Дані кожної пацієнтки заноситимуть в електронну картку. База зберігатиметься в обласному онкодиспансері. З його фахівцями працівники скринінгових центрів зможу консультуватися онлайн.

У скринінгових центрах обстежуватимуть жінок не лише з тих районів, де вони розташовані, а й із прилеглих. Проект реалізовано коштом Державного фонду регіонального розвитку України та місцевих бюджетів. Зокрема, на закупівлю обладнання спрямували майже 19 млн грн.

 

  • про об’єднання

Громади, що першими об’єдналися на Черкащині, стають дедалі конкурентними. А надто – де є сильні лідери, які стратегічно розподіляють ресурс. Якщо брати першопрохідців, то там доходи разом із міжбюджетними трансфертами з державного бюджету подекуди вже зросли до 13 разів. Наступні після них мають динаміку в 4-7 разів. А це – ресурс на розвиток територій. Іншого шляху натепер немає. Держава дає можливості, треба ними сповна користуватися. Тим паче, що ми вже маємо вдосталь реальних історій розвитку громад після об'єднання. Це для всіх скептиків, які всіляко на старті реформи її гальмували.

Черкащина ввійшла до п’ятірки областей за кількістю створених минулоріч об’єднаних територіальних громад. Водночас я закликаю активізовувати об’єднавчі процеси. Особливо в тих районах, де ще не створено жодної об’єднаної громади. Зокрема, у Христинівському, Звенигородському, Монастирищенському, Лисянському та Чигиринському.

            Додам, що натепер в області створено 26 об’єднаних територіальних громад. Уже надано позитивний висновок ОДА Русько-Полянській ОТГ Черкаського району та спрямовано звернення на ЦВК, а також 2 висновки про приєднання: до Степанківської ОТГ Черкаського району (Залевківська та Голов’ятинська сільські ради Смілянського району) та до Паланської ОТГ (Синицька сільська рада Христинівського району). Відповідні звернення теж спрямовано до ЦВК.

 

  • про ремонт доріг

Закликав місцевих владців активніше готуватися до ремонтної кампанії доріг. Зокрема, це стосується підготовки проектно-кошторисної документації. Також звернувся до керівника Служби автомобільних доріг області задля негайного ремонту найбільш проблемних ділянок автошляхів, як тільки-но дозволять погодні умови.

Найбільше нарікань маємо по Смілі. Ідеться про напрями в бік Кам’янки й Умані. Ми чекаємо проектів від міської влади, щоби вже навесні почати ремонт. Також звернув увагу Служби автомобільних доріг області на ділянки доріг через Мошни, між Смілою та Ротмістрівкою тощо. Вони мають бути проїзні. Усі балансоутримувачі доріг повинні належним чином підготуватися до ремонтної кампанії, щоби не гаяти часу, коли погода дозволить стартувати.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь