Міжвідомча комісія райдержадміністрації зустрілася з представниками бізнесу

Дата: 28.02.2019 17:33
Кількість переглядів: 1157

Фото без опису27 лютого під керівництвом голови Уманської районної державної адміністрації Євгенія Данченка відбулося чергове засідання міжвідомчої комісії райдержадміністрації з питань протидії корупції, детінізації виплати заробітної плати в районі.

Відкриваючи його, голова райдержадміністрації Євгеній Данченко зазначив: «Виконання районного бюджету знаходиться в прямій залежності від повноти сплати податку на доходи фізичних осіб за земельні частки (паї), які використовуються орендарями та сільськогосподарськими підприємствами, адже питома вага цих надходжень складає більше 25% від загальної суми ПДФО до районного бюджету.

Протягом 2018 року середній розмір плати за оренду земельних паїв в цілому по району зріс з 7,78% до 9,01% від грошової оцінки землі, в результаті додаткові надходження склали 2,6 млн грн. З метою наповнення дохідної частини бюджету, в 2019 році продовжується робота щодо підвищення орендної плати за земельні частки (паї). На сесії районної ради, яка відбулася 22.02.2019, депутати районної ради виступили із зверненням до керівників сільськогосподарських товариств, фермерських господарств збільшити ставку виплати орендної плати за земельні частки паї у 2019 році до 11% від нормативно-грошової оцінки землі, а це 3,6 млн грн додаткових надходжень ПДФО до районного бюджету. Цей фінансовий ресурс вкрай необхідний для фінансування першочергових видатків соціальної сфери, закладів освіти та медицини, поінформував Євгеній Михайлович.

Тож на міжвідомчу комісію було запрошено 10 керівників сільськогосподарських підприємств та фермерських господарств, які у 2018 році за даними Уманського управління Головного управління ДФС у Черкаській області, виплачували орендну плату за земельні частки (паї) на рівні значно нижчому за середньо районний показник. Серед них – ДП АФ «Байс-Агро», середній відсоток за 2018 рік склав 5,94%, ТОВ АФ «Легедзине» – 5,32%, ФГ «Хорста» – 5,73%.

Поряд з цим, Законом України від 23.11.2018 № 2629-VII  «Про Державний бюджет України на 2019 рік», стаття 8 установлено з 1 січня 2019 року мінімальну заробітну плату у місячному розмірі 4173 грн, у погодинному розмірі – 25,13 грн.

За даними Державної служби статистики України середньомісячна заробітна плата по області за 9 місяців 2018  року складає 8694 грн, по району – 8502 грн.

Тому на засідання також запросили 8 суб’єктів господарювання, які за даними Уманського управління Головного управління ДФС у Черкаській області, відповідно до звітності з єдиного внеску, виплачували заробітну плату на рівні мінімальної за грудень 2018 року. Це такі підприємства: ТОВ «Дубова», ТОВ «Дейрі Глобал Експертс», ТОВ «Уманьнасінтрав», ТОВ «МВМ Умань», Драченко Валерій Вікторович, Драченко Віталій Вікторович, Драченко Валентина Василівна, Драченко Галина Василівна.

З’явилися на комісію всього 5 запрошених, з якими і спілкувалися члени міжвідомчої комісії – ФГ «Плоба», у якого через несплату належного рівня орендної плати за земельні частки (паї) втрати до районного бюджету складають 7,6 тис. грн, приватний підприємець Безугла Неля Дмитрівна – відповідні втрати 18,6 тис. грн, приватний підприємець Люльчак Руслан Петрович – 11,5 тис. грн. ТОВ «Уманьнасінтрав» та ТОВ «МВМ Умань» потрапили в «ризикові» підприємства через те, що на даний час через особливості виробництва не встигають отримувати прибутки, які дозволили б розвиватися. Тому і забезпечують лише мінімальний рівень заробітної плати найманих працівників.

Підсумовуючи зустріч, голова райдержадміністрації Євгеній Данченко подякував представникам фермерських господарств і приватним підприємцям за присутність.  А також зазначив, що податок на доходи фізичних осіб на 99% формує фінансовий ресурс районного бюджету, з якого фінансуються дошкільні установи та заклади культури на селі, бюджетні установи районного підпорядкування (культура, соціальний захист), дофінансовуються загальноосвітні школи, заклади охорони здоров’я, та невідкладні районні програми. Тому так важливо сплачувати податки на належному рівні. Це мають розуміти люди, які створюють підприємства для отримання прибутку.

Євгеній Михайлович висловив сподівання, що «ризикові» підприємства дослухаються до рекомендацій міжвідомчої комісії – привести у відповідність до обґрунтованих параметрів рівень орендної плати за земельні частки (паї) та забезпечити належну заробітну плату найманих працівників.

Відділ взаємодії з громадськістю

апарату Уманської райдержадміністрації



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь