Про безпеку під час свят та попередження бездоглядності дітей говорили на розширеній нараді

Дата: 26.12.2017 17:36
Кількість переглядів: 834

26 грудня за ініціативи голови Уманської районної державної адміністрації Євгенія Данченка відбулася нарада з двох різних, але важливих та актуальних питань:

1. Запобігання надзвичайним ситуаціям під час проведення Новорічних та Різдвяних свят.

2. Шляхи зменшення кількості неблагополучних сімей та соціального сирітства.

Серед запрошених – сільські та селищний голови, голова Паланської ОТГ, керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, представники закладів освіти, соціальних служб, медицини, правоохоронних органів, Уманського РВ УДСНС України у Черкаській області, дорожніх та інших аварійно-рятувальних служб.

У той час як уся країна святкуватиме Новий рік, а за ним Різдво, керівний склад, сили і засоби цивільного захисту повинні перебувати у режимі підвищеної готовності до реагування на різноманітні події природного, техногенного або соціального характеру, - зазначила голова районної ради Оксана Супрунець, під головуванням якої і пройшла нарада.

Яку роботу слід виконати для того, щоб запобігти негараздам, окреслила завідувач сектору з питань цивільного захисту та оборонної роботи райдержадміністрації Віра Сакал. А саме: розчистити аварійні дерева; утворити резервні фонди місцевих бюджетів, а також матеріальні резерви (посипна суміш, паливно-мастильні матеріали, шифер тощо) на випадок буревіїв, загрози підтоплення, дощових паводків, ожеледиці; завчасно налагодити роботу з розчистки від снігових заметів, посипання під час ожеледиці доріг; відкриття пунктів обігріву тощо.

Заступник начальника районного відділу управління Державної служби надзвичайних ситуацій України в Черкаській області Руслан Даценко підняв тему піротехнічних засобів. Жоден торговий заклад в Уманському районі не взяв дозвіл на їх реалізацію. Тож закликав сільських голів повідомляти про виявлення піротехніки контролюючі служби. Також нагадав, що в закладах соціальної сфери піротехнічні засоби, які вважаються небезпечними, використовувати заборонено.

Про заходи безпеки під час проведення масових новорічно-різдвяних свят говорив і начальник сектору Уманського відділення поліції Ігор Козаченко.

 В ході наради наголошувалось на важливості чергувань у святкові дні в адміністративних, медичних та навчальних закладах, а також з проведення для працівників інструктажів на випадок надзвичайних ситуацій.

Отож, другим питанням порядку денного став пошук шляхів попередження дитячої бездоглядності. Його актуальність зумовлена значним зростанням кількості сімей, що потрапили в складні життєві обставини та осиротінням дітей. Цього року на території району сиротами залишилось 24 дітей, з них 13 – при живих батьках. 

Олена Камінська, начальник служби у справах дітей райдержадміністрації, зазначила, що сім’я, яка має ризик стати неблагополучною, повинна перебувати під постійним контролем передусім органів опіки і піклування на місцях та відділів, які працюють з дітьми. Безпосередньо, працівники школи, сільської ради, районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді та служби у справах дітей здійснюють контроль за умовами проживання дітей, які опинилися у складних життєвих обставинах.

Протягом 2017 року обстежено 90 сімей, де батьки ухиляються від виконання батьківських обов’язків. За підсумками проведеної роботи 54 батьків попереджено, відносно 36 направлено клопотання до поліції  про притягнення до відповідальності, 31 особу притягнуто до адміністративної відповідальності за порушення прав дітей.

В районі  функціонує 6 прийомних сімей, в які передано 12 дітей та два дитячих  будинки сімейного типу, де  виховується 12  дітей, 88 – перебуває під опікою/піклуванням, із них 83 дітей перебуває у родинних стосунках.

Детально Олена Камінська висвітлила питання у ПРЕЗЕНТАЦІЇ.

Ефективна робота щодо попередження та виявлення неблагополуччя неможлива без взаємодії всіх необхідних учасників цього процесу, серед яких – і сільські ради, і навчальні заклади, і поліція, і районний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. Тож їх представники також озвучили свої пропозиції щодо зменшення кількості неблагополучних сімей та соціального сирітства.

Зокрема, директор районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Інна Гущина повідомила, що у звітному періоді 16 сімей,  в яких виховується 62 дітей були взяті під соціальний супровід. В результаті було поліпшено умови  проживання  у 10-ми сім'ях; надано допомогу одягом та дитячими іграшками для 7 сімей; надано шкільне приладдя для 3 дітей-першокласників; надано сприяння в оздоровленні  6 дітей із 2 сімей; 4 сім'ям надано допомогу в оформленні соціальних виплат та ін. Завдяки чому було мінімізовано складні життєві обставини та знято із соціального супроводу 10 сімей, в яких виховується 38 дітей.

З метою удосконалення діяльності щодо профілактики соціального сирітства, надання сім’ям з дітьми якісної допомоги, відділу освіти, сільським, селищній радам було надано доручення забезпечити раннє виявлення сімей, які опинитися у складних життєвих обставинах, а також відвідування таких сімей, проведення профілактичної роботи з батьками, створення умов для виховання відповідального батьківства.

Службі у справах дітей райдержадміністрації доручено щомісячно заслуховувати на засіданнях комісії з питань захисту дітей райдержадміністрації питання про результативність роботи з проблемними сім’ями.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь