Кооперація – це інтерес кожної сім’ї

Дата: 10.12.2018 17:40
Кількість переглядів: 1488

Вибір на користь кооперації – це підвищення економічного та соціального стандарту проживання людей на селі.        

Зайнятість в особистих селянських господарствах чи не єдине джерело сімейного доходу.

Спільне збирання, зберігання та збут виробленої сільськогосподарської продукції через  кооперативи дає можливість формувати великі товарні партії картоплі, фруктів, овочів, худоби і продавати їх безпосередньо супермаркетам, переробним підприємствам і іншим оптовим покупцям, що дозволить збільшити виручку на 20-30%. Якщо кооператив закупляє для своїх членів оптові партії добрив, насіння, пального й інших засобів виробництва, то оптові ціни завжди будуть нижчими порівняно з цінами індивідуальних закупівель. Завдяки кооперативам зі спільного використання високопродуктивної сільськогосподарської техніки фермери не тільки можуть одержати доступ до неї, але мають можливість зменшувати індивідуальні витрати на закупівлю технічних засобів, залучати до виконання робіт професійних механізаторів тощо. Отже кооперація для селян – це шлях зберегти власне господарство і, водночас, змога користуватися вигодами укрупненого підприємства.

Прибуток від реалізованої продукції має бути розподілений між учасниками сільськогосподарського обслуговуючого кооперативу пропорційно до обсягів  наданої продукції селянином.

У Черкаській області на період до 2020 року діє Програма підтримки розвитку сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів для  покращення матеріально-технічної бази  кооперативів.

Бюджетні кошти Програми можуть спрямовуватись на:

1) придбання сільськогосподарської техніки, обладнання, устаткування;

2) придбання садивного матеріалу у виробників, внесених до Державного реєстру виробників насіння і садивного матеріалу, або в будь-яких суб’єктів господарювання за наявності сертифіката походження на такий садивний матеріал;

3) придбання племінних телиць, нетелів, корів молочного, молочно-м’ясного і м’ясного напряму продуктивності вітчизняного походження, племінних свинок та кнурів вівцематок, баранів, ярок з племінних заводів та племінних репродукторів.

Одержувачем бюджетних коштів є сільськогосподарські кооперативи, які використовують техніку, садивний матеріал та сільськогосподарських тварин для власної діяльності і визнані переможцем відповідно до конкурсного відбору.

За більш  детальною інформацією щодо створення сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів можна звертатися до управління агропромислового розвитку Уманської райдержадміністрації за адресою м. Умань, вул. М. Залізняка 2а, каб. 208 тел. (04744) 3-25-77.

За інформацією управління агропромислового розвитку

Уманської райдержадміністрації



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь