Співпраця задля захисту прав дітей

Дата: 22.03.2018 17:44
Кількість переглядів: 1076

22 березня у рамках проекту «Я МАЮ ПРАВО» та «ЧУЖИХ ДІТЕЙ НЕ БУВАЄ» відбулася спільна нарада представників Уманської районної державної адміністрації та Уманського районного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Черкаській області.

У ній взяли участь керівник апарату райдержадміністрації Наталія Сиротюк, начальник Уманського районного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Черкаській області Ольга Кольцова, начальник юридичного відділу апарату райдержадміністрації Олександр Кисіль та члени виконавчої групи з ліквідації заборгованості у виконавчих провадженнях про стягнення аліментів.

У ході наради було обговорено питання щодо порядку забезпечення боржників по сплаті аліментів суспільно корисними роботами за місцем проживання, відповідно до вимог статті 183-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення, а також доведення до органів місцевого самоврядування (сільських та селищної рад) інформації в рамках проекту «Я МАЮ ПРАВО».

Зокрема, Ольга Кольцова повідомила, що відповідно до вимог ст. 183-1 КУпАП несплата аліментів на утримання дитини одного з подружжя, батьків або інших членів сім’ї, що призвела до виникнення заборгованості, сукупний розмір якої перевищує суму відповідних платежів за шість місяців з дня пред’явлення виконавчого документа до примусового виконання, тягне за собою виконання суспільно корисних робіт на строк від 120 до 240 годин.

Крім того, статтею 325-1 передбачено, що постанова суду про накладення адміністративного стягнення у вигляді суспільно корисних робіт надсилається на виконання органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері виконання покарань. Виконання стягнення у вигляді суспільно корисних робіт здійснюється шляхом залучення порушника до суспільно корисної праці, вид якої визначається відповідним органом місцевого самоврядування.

До того ж Ольга Василівна повідомила, що, з метою підвищення правової свідомості українців, інформування громадян щодо механізмів захисту їхніх прав у повсякденному житті у правовий спосіб, 7 червня 2017 року стартував просвітницький проект Міністерства юстиції України «Я МАЮ ПРАВО». У рамках даного проекту проводиться інформування громадян та надання практичних рекомендацій щодо захисту прав за найбільш актуальними напрямами. Даний проект поширюється на всю Україну.

За результатами наради, з метою реалізації проекту «Я МАЮ ПРАВО», вирішено інформувати сільські та селищні ради Уманського району стосовно змін та нововведень в діючому законодавстві, що забезпечить в повній мірі реалізацію поставлених цілей Міністерства юстиції України на місцевому рівні.

Відділ взаємодії з громадськістю

апарату Уманської райдержадміністрації



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь