У Роговій відкрито пам’ятник Славетному Кобзареві

Дата: 12.03.2018 17:44
Кількість переглядів: 1424

У 2018 році Україна святкує 204-ту річницю від Дня народження великого українського поета,  письменника, художника та громадського діяча Тараса Шевченка.

Відзначенню «шевченківських днів» на Уманщині приурочена подія, що відбулася у мальовничому селі Рогова. Сьогодні, 12 березня, відбулося відкриття пам’ятника Великому Кобзареві, який постав у центрі села стараннями місцевих підприємців.

У святкуванні взяли участь керівник апарату районної державної адміністрації Наталія Сиротюк, голова районної ради Оксана Супрунець, сільський голова Людмила Литвинюк, працівники райдержадміністрації та районної ради, жителі села та району, представники засобів масової інформації.

Урочистий захід розпочався із освячення пам’ятника, яке здійснив священник Павло, та церемонії покладання вінків та квітів.

Звертаючись до жителів села, гостей та запрошених, Наталія Сиротюк наголосила на великому значенні спадщини Шевченка у житті українського народу та подякувала громаді села Рогова за небайдужість, ініціативність та патріотизм, за приклад єдності та високу національну свідомість.

«Відкриття погруддя Великому Кобзарю у нинішній непростій ситуації в Україні є символічною подією. Адже саме зараз постать Шевченка має об’єднати усіх нас заради кращого майбутнього, яке відстоювали і понині відстоюють кров’ю наші патріоти. Цей пам’ятник – це шана нашому Пророку, подяка всім захисникам за самовіддане служіння нашій Батьківщині, це духовна підтримка віри у добре майбутнє», відмітила у своєму виступі Наталія Миколаївна.

Водночас, Оксана Супрунець наголосила на актуальності Шевченкового слова, яке є рушійною силою у боротьбі українського народу за волю, справедливість та суверенітет.

За доброчинну допомогу у встановленні пам’ятника Генію українського народу від районної влади була оголошена подяка керівнику ПП «Рогова» Дмитру Однокінному та голові ФГ «Світанок» Валерію Литвинюку, адже завдяки їх небайдужості та активності реалізувалась така ініціатива.

У ході заходу переможцями районного конкурсу читців творів Шевченка були продекламовані рядки з поезії Великого Кобзаря, а народний аматорський хоровий колектив Дмитрушківського СБК виконав тематичні музичні твори.

Відділ взаємодії з громадськістю

апарату Уманської райдержадміністрації



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь