Робота на результат: прес-конференція голови Уманської РДА Євгенія Данченка  

Дата: 05.10.2018 18:51
Кількість переглядів: 871

19 вересня 2017 року на посаду голови Уманської районної державної адміністрації було призначено Данченка Євгенія Михайловича. Згідно законодавства, він підготував та представив детальний звіт про виконання програми економічного і соціального розвитку району та делегованих радою повноважень за рік роботи на посаді. Це відбулося на останній сесії Уманської районної ради.

Та окрім того, з метою більш ширшого донесення до населення результатів роботи райдержадміністрації Євгеній Данченко скликав прес-конференцію, на якій відверто поспілкувався із журналістами місцевих засобів масової інформації.

Фото без опису

Чітка стратегія і покрокова її реалізація – це те, на чому базується діяльність Євгенія Михайловича як голови РДА. З цією метою була прийнята Стратегія розвитку району до 2020 року, яка включає чотири пріоритетних напрями:

- покращення медичного обслуговування населення;                                            

- покращення якості питної води в населених пунктах;                                            

-     розвиток освіти та спорту;

- зростання конкурентоспроможності економіки населених пунктів.

«Здоров’я населення – це основа добробуту держави, - зауважив Євгеній Данченко. - Тож на підтримку медицини спрямували багато зусиль. За кошти районного бюджету і субвенційних коштів сільських рад придбано медичне обладнання  для лікарських амбулаторій на загальну суму 799,7 тис. грн. Крім того, з районного бюджету виділено 190  тис. грн  на облаштування програмного забезпечення «Доктор Елекс». За звітний період на загальну суму 1,4 млн грн проведено поточні та капітальні ремонти в амбулаторіях, ФАПах та комунальному некомерційному підприємстві «Центр первинної медико-санітарної допомоги».

Саме при роботі Євгенія Данченка в Уманському районі здійснювалася реформа сімейної медицини. Результати – успішні. З 1 жовтня 2018 центр «Первинної медико-санітарної допомоги» перетворено на некомерційне підприємство. Станом на це число 25500  осіб  уклали декларації з сімейними лікарями, а 60 % жителів району обрали свого лікаря.

Запланована побудова 4 нових амбулаторій – в смт Бабанка, селах Ладижинка, Дмитрушки та Паланка.

«Ми провели усі необхідні роботи щодо відведення земельних ділянок, на сьогодні оголошено тендер. Вартість будівництва  однієї амбулаторії становить 7,4 млн грн», - зазначив голова РДА.

Далі Євгеній Данченко розповів, що одним із основних пріоритетів, визначених при формуванні Стратегії розвитку Уманського району, було створення сучасної діагностичної бази центральної районної лікарні. На дані цілі впродовж  2017 року та поточного 2018 року з місцевого та обласного бюджетів на придбання обладнання виділені кошти на загальну суму 6,1 млн грн, за рахунок яких вдалося:

- відкрити оновлений офтальмологічний кабінет;

 - відкрити кабінет відеоколоноскопії з сучасним відеоколоноскопом;

- придбати  відеобронхоскоп.

Варто відмітити, в ЦРЛ поступово впроваджується програма інформатизації, що дозволить подолати черги біля кабінетів лікаря, раціонально спланувати як режим роботи лікаря, так і пацієнтів.

Фото без опису«Ми пишаємося, що на виконання обласної програми щодо профілактики онкологічних захворювань жіночого населення нам вдалося в лютому 2018 року відкрити профілактичний скринінговий центр «Здоров’я жінки». Послугами центру змогли скористатися вже 3,5 тис. жінок як Уманського району, так і навколишніх районів та міста Умань, - відзначив Євгеній Михайлович.

Також наголосив: «На сьогодні перед нами стоїть втілення ще одного із вагомих проектів, який направлений на збереження життя людини,  на раннє виявлення ішемічної хвороби серця та сучасне лікування інфарктів міокарда, що дасть можливість усунути інвалідності, зменшити смертність – це облаштування ангіографічного відділення.

Проект досить високовартісний, але це ніщо в порівнянні зі збереженням людських життів. Поряд з Уманським районом в цьому проекті дольову участь також беруть Жашківський, Маньківський, Монастирищенський, Тальнівський, Христинівський райони та м. Умань. На сьогодні центральною районною лікарнею оголошено публічну закупівлю на придбання ангіографічного обладнання. Хочу висловити щиру вдячність всім сільським радам, сільгосптоваровиробникам, які активно долучилися до акумулювання фінансових ресурсів по цьому проекту. І варто наголосити, що Уманський район свої зобов’язання виконав на 107%. Просимо активізуватися інші райони і всіх небайдужих!»

Відповідаючи на запитання журналістів щодо збереження лікарів у районі, Євгеній Данченко зазначив, що соціальна підтримка медиків, особливо молодих спеціалістів – у пріоритеті його роботи. Насамперед, покроково вирішується питання  їх забезпечення житлом. Уже виділено службове житло для лікаря у с. Піківець, на поточний ремонт якого з районного бюджету спрямовано 145 тис. грн. Прийнято програму забезпечення житлом спеціалістів районної лікарні. Із залученням спонсорських коштів аграріїв району придбано автомобіль для Юрківської амбулаторії вартістю 257 тис. грн. Оновлюється матеріально-технічна база амбулаторій. А входження Центру первинної медико-санітарної допомоги в медичну реформу забезпечить суттєве підвищення зарплат медикам.

«До речі, питання із забезпечення житлом – актуальні і для учасників Антитерористичної операції, - додав очільник району. - Протягом звітного періоду за рахунок коштів  районного бюджету та співфінансування з сільськими бюджетами надано матеріальну допомогу двом учасникам АТО та придбано житлові будинки у с. Коржова та с. Антонівка. Наразі розглядаються матеріали щодо придбання житла на таких самих умовах ще для двох учасників АТО, які проживають у с. Ладижинка та с. Танське».

«Наступна ключова сфера, над якою ми працюємо, є забезпечення належного функціонування та розширення житлово-комунальної інфраструктури в населених пунктах району. Розумію, найболючіше питання не тільки нашого району, а й загалом держави –  це стан та утримання доріг. 

Протягом вересня-грудня 2017 році проведено ремонт доріг комунальної власності за рахунок власних коштів місцевих бюджетів на суму 27,4  млн грн, а з початку 2018 року –  на суму 18 млн грн. Для проведення ремонту доріг загального користування місцевого значення у 2017 році залучено з державного бюджету кошти у сумі 70,1 млн грн.

У 2018 році на проведення ремонту автомобільних доріг загального користування місцевого значення по Уманському району (за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам) з обласного бюджету виділено кошти у сумі 22,9 млн грн. На сьогодні завершені роботи по поточному середньому ремонту автомобільної дороги загального користування місцевого значення  Фурманка – Ропотуха на суму 3 млн грн. Також проведено поточний середній ремонт автодороги Томашівка – Рижавка на суму 4835 тис. грн, проводиться  ремонт дороги /М-12/ − Бабанка протяжністю 6,6 км кошторисною вартістю 4412 тис. грн. У жовтні цього року заплановано проведення поточного середнього ремонту на автодорогах Ладижинка – Городниця протяжністю 7,1 км кошторисною вартістю 5861 тис. грн. 

Фото без описуДля впровадження проектів з будівництва та реконструкції систем водопостачання сільські громади мають можливість залучення коштів з державного фонду регіонального розвитку. Заявки до даного фонду  у 2018 році подали  9 сільських рад, з них пройшли конкурсний відбір три сільських ради: Краснопільська, Гродзівська та Паланська. Вартість проектів складає 5 млн грн, за ці кошти будуть побудовані системи водопостачання. Отримати такий чималий фінансовий ресурс було непросто, адже на кошти ДФРР – велика конкреція.

На  2019 рік до фонду регіонального розвитку подано сім проектів, вартість яких складає 98 млн грн, зокрема це такі сільські ради як Ладижинка, Родниківка, Ропотуха, планується зареєструвати проекти по сільських радах Аполянка та Сушківка».

Значна увага голови РДА була приділена орендно-земельним відносинам. З метою мобілізації додаткових надходжень від використання землі в райдержадміністрації створена робоча група, якою здійснюється аналіз використання земель сільськогосподарського призначення та проводяться виїзди в населенні пункти району. З липня поточного року проведено 10 виїздів, обстежено понад 500 гектар земель. За результатами роботи можливим стане додаткове залучення надходжень до сільських та районного бюджетів у межах 442 тис. грн (сплата земельного податку, ПДФО та шкода за самовільне зайняття земельних ділянок). 

Нарахування орендної плати за орендовані суб’єктами господарювання земельні частки (паї) у 2018 році складає 204,3 млн грн, що на 10 млн грн більше порівняно із 2017 роком. Середній розмір орендної плати за один земельний пай складає 9678 грн, або 3025 грн за гектар, що відповідає 8,2 % від грошової оцінки орендованої земельної ділянки.

«Підвищення орендної плати за земельні частки – це не лише збільшення доходу власників земельних ділянок, а й збільшення надходжень до бюджетів різних рівнів, що в свою чергу дає можливість покращувати існуючі та впроваджувати нові соціальні проекти», - підсумував Євгеній Данченко.

Окрім того, очільник району розповів про стан справ в освіті та соціальному захисті, про сільське господарство, промисловість, підприємництво, інвестиційну діяльність та багато іншого.

А відповідаючи на останнє запитання журналістів «що вважає своїм найбільшим досягненням за рік роботи», Євгеній Данченко сказав: «Коли я прийшов працювати в Уманський район, побачив, що тут сформована сильна команда професіоналів, які своєю роботою забезпечували достатньо серйозні результати в соціально-економічному розвитку. Уманщина по цих показних була на одних із перших місць в області – це серйозний результат. Жодних кадрових змін не потребувалось – мені дуже приємно співпрацювати з цією командою, яка протягом року підтримувала мої починання, успішно втілювала реформи освіти та медицини, працювала на результат взятих мною зобов’язань. Тому усі досягнення – це наша спільна робота, яка також була б неможливою без розуміння і підтримки депутатського корпусу та голови районної ради Оксани Супрунець. Один в полі не воїн. Зробити значні зміни в такому великому районі, як Уманський, самотужки неможливо. Я не боюся брати на себе відповідальність і продовжую роботу в команді, яку очолюю».

 

Відділ взаємодії з громадськістю

апарату Уманської райдержадміністрації


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь