Новини

30 Листопада, 2017 р., 16:23
Листопад прощається з нами похмурою погодою з дощами та снігом. А ще з високою вологістю повітря, туманами, ожеледними явищами та ожеледицею на дорогах і тротуарах. Бажання виспатися охоплює широкі верстви населення.
29 Листопада, 2017 р., 16:47
Громадяни мають змогу долучитися до реалізації механізму надання державної підтримки для будівництва чи придбання доступного житла. Все це в межах прийнятого в березні цього року Закону України «Про внесення змін до статті 4 Закону України «Про запобігання впливу світової фінансової кризи на розвиток будівельної галузі та житлового будівництва» щодо реалізації державних житлових програм. Він, зокрема, передбачає відповідні переваги і для учасників АТО та внутрішньо переміщених осіб і їхніх сімей – отримати державну підтримку, яка полягає у сплаті державою до 50 відсотків вартості будівництва (придбання) доступного житла. Зауважимо, відповідно до Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2017 рік» на фінансування програми до кінця року передбачено 30 млн грн.
29 Листопада, 2017 р., 16:25
28 листопада 2017 року у відділенні денного перебування (філія смт Бабанка) територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг)  Уманського району відбулася зустріч з представниками Уманського об’єднаного управління Пенсійного фонду України в Черкаській області. Під час зустрічі заступник начальника управління В. Цимбарович та начальник Уманського відділу обслуговування громадян управління Пенсійного фонду В. Карпенко поінформували присутніх про основні зміни в пенсійному законодавстві, зокрема зауважили, що осучаснення пенсії не залежить від професії чи посади – лише від стажу, заробітної плати та року виходу на пенсію. За однакової величини стажу розмір перерахованих пенсій та суми доплат не може бути однаковим, адже перерахунок проводився за формулою, яка враховує не тільки розмір стажу, але й розмір заробітної плати.
28 Листопада, 2017 р., 16:55
В Уманському районі, як і в цілому по Черкаській області, відмічається зростання захворюваності на злоякісні новоутворення, в тому числі серед жіночого населення. Структура злоякісних новоутворень у жінок Черкаської області аналогічна до загальнонаціональної. Базовим принципом ефективної онкологічної допомоги у світі лишається виявлення онкологічних захворювань на ранніх стадіях. З цією метою проводять профілактичні огляди у вигляді програм скринінгу певних категорій населення. Стосовно профілактики та раннього виявлення злоякісних захворювань молочної залози та жіночих статевих органів цільові профілактичні огляди в Україні на первинному та вторинному рівні охорони здоров’я регламентовані наказом МОЗ України від 15.07.2011 № 504 «Про організацію амбулаторної акушерсько-гінекологічної допомоги в Україні». Для забезпечення цих потреб в Черкаській області запроваджений проект створення профілактичних скринінгових центрів «Здоров’я жінки» з метою своєчасного виявлення передракових захворювань, передпухлини, початкові стадії раку. Саме це забезпечить ефективне та успішне лікування раку у жінок. Даний проект реалізовується за рахунок співфінансування державного фонду регіонального розвитку та обласного бюджету у співвідношенні 50/50, на який з обласного бюджету виділено 950,0 тис. грн. Загальна вартість одного проекту складає близько 3,0 млн. грн. Вказані скринінгові центри відповідно обласної програми запроваджені в п’яти регіонах області, в тому числі і в Уманському районі, який буде обслуговувати не лише жіноче населення Уманського району, але і жінок міста Умань та прилеглих районів Черкаської області та мати статус міжрайонного. З метою співфінансування проекту скринінгового центру «Здоров’я жінки» в нашому регіоні також були виділені субвенції обласному бюджету з м. Умань, Уманського, Христинівського, Жашківського, Тальнівського, Маньківського та Монастирищенського району. На даний час проведені всі необхідні тендерні процедури та закуплено медичне обладнання для скринінгового центру «Здоров’я жінки»: стаціонарний цифровий мамографічний комплекс, стаціонарний УЗД-апарат та кольпоскоп з цифровою відеосистемою і програмним забезпеченням. Лікарі Уманської центральної районної лікарні пройшли підготовку та навчання на базі КЗ «Черкаський обласний онкологічний диспансер» з метою роботи на вказаному вище обладнанні. На сьогоднішній день в лікарні тривають ремонтні роботи для облаштування приміщень скринінгового центру, які плануються завершити до кінця поточного року і з 01 січня 2018 року центр розпочне свою роботу.
28 Листопада, 2017 р., 15:54
       Щорічно у четверту суботу листопада в Україні  проходять жалобні заходи, приурочені вшануванню пам’яті жертв Голодомору 1932 – 1933 років, адже ці жахливі сторінки в історії українського народу відгукуються болем у душі кожного небайдужого до подій того часу. З нагоди цієї сумної дати у всіх закладах загальної середньої освіти району проведено тематичні заходи щодо вшанування пам’яті жертв Голодомору 1932 – 1933 років та проведено загальноукраїнську акцію «Засвіти свічку».  
28 Листопада, 2017 р., 15:19
Президент висловив вдячність НАТО за незмінну підтримку суверенітету і територіальної цілісності України та допомогу в протидії російській агресії.

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь